U bent hier:

Trainingen

Van maart tot eind september, trainen wij op dinsdag- en donderdag avond op ons eigen wielerparcours. Dit parcours is afgesloten, zodat je geen last hebt van andere fietsers, auto's of voetgangers.

Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd.
De start van het nieuwe seizoen wordt elk jaar nader bepaald en wordt ruim van te voren gecommuniceerd.

Trainingschema wegwielrennen

 

tijd

locatie

categorie

dinsdagavond

17.30 – 18.30 uur

18.00 – 19.00 uur

wielerparcours

wielerparcours*

beginners

gevorderden

donderdagavond

17.30 – 18.30 uur

18.00 – 19.00 uur

wielerparcours

wielerparcours*

beginners

gevorderden

*In de zomermaanden wordt er met de gevorderden ook wel eens buiten het parcours getraind. We informeren de ouders wanneer deze trainingsritten plaatsvinden.

Tijdens de wintermaanden is er op woensdagavond cyclocrosstraining (veldrijden). Deze training wordt gegeven samen met de mountainbikevereniging De Noordbikers.

Trainingen gaan altijd door! Uitzonderingen hierop zijn: onweer, ijzel en opgevroren sneeuw. Je wordt op tijd door ons geïnformeerd als er een training uitvalt.
Het dragen van een goed passende helm en fietshandschoenen zijn bij de trainingen en bij vertrek van en naar huis verplicht! Neem ook drinken mee. Vooral met warm weer is dit erg belangrijk.

Trainers en hulptrainers

Je traint onder leiding van gediplomeerde trainers. Zij hebben bij de KNWU minimaal wielrentrainer 2 diploma behaald. Zo krijg je les in tactiek, behendigheid, schakelen, remmen, anticiperen etc. Ook handig voor op weg naar school. Als hulptrainers maken we gebruik van ervaren nieuwelingen en junioren. Ook ouders kunnen zich aanmelden als (hulp)trainer. De vereniging streeft er dan naar om het ook voor deze ouders mogelijk te maken één of meerdere opleidingen binnen de KNWU te volgen.

Het is goed en fijn om te weten dat alle trainers en vrijwilligers die omgaan met jeugdleden met ingang van het wegseizoen 2023 een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben, of zij dienen deze aan te vragen en in bezit te hebben voordat zij beginnen met trainingen geven.
Overigens wordt de aanvraag van de VOG door de vereniging bekostigd.

Fiets in orde?

Voor de training dien je zelf een aantal zaken aan je fiets te controleren:

  • check altijd de staat van je remmen
  • controleer je bandenspanning
  • kijk/luister of er niets los zit aan je fiets

De trainers helpen graag met het vervangen van een binnenband maar het is wel fijn als je die zelf bij je hebt. Verder is het verstandig om met het goede wedstrijdverzet te komen trainen. Dit vermindert de kans op blessures en overtraining.

Clubkleding

Als je lid bent geworden kun je de clubkleding van RTV De Bollenstreek via de vereniging aanschaffen. Het dragen van de clubkleding is tijdens de wedstrijden en tijdens de trainingen verplicht. Alle informatie over de kleding vindt je op de kledingpagina.

Bij trainingen buiten het parcours wordt het dragen van andere kleding dan clubkleding niet toegestaan. Hierover is geen discussie mogelijk.

Categorieën

Ga je wedstrijden rijden, dan zijn er voor meisjes en jongens diverse categorieën. Lees hier meer over elders op onze website.

Sponsoren


alt