U bent hier:

Toergroep Wendy's Team

Beschrijving Wendy’s Team bij RTV De Bollenstreek

Wendy’s Team is vanaf begin 2016 een toergroep onder leiding van wegkapitein Wendy Rotteveel. We rijden in groen/ zwarte tenues van Agu die Wendy zelf ontworpen heeft. Gedurende het seizoen (van 1 maart tot 1 november) wordt het enorm op prijs gesteld om allen in deze kleding te rijden. Dit ivm herkenning en veiligheid van de groep.

Er zijn momenteel 26 leden van de RTV in deze groep; dit zijn zowel dames als heren.

In deze groep staat veiligheid hoog in het vaandel; wij houden ons aan de verkeersregels, rijden op het fietspad, stoppen voor een rood verkeerslicht enz. We werken met de bekende handgebaren, tekens en kreten, maar ook met fluitsignalen en willen zo een voorbeeld zijn op de weg. Er wordt onderling gerouleerd, dus ieder rijdt wel eens een keer op kop als hij/ zij dat wil; de één wat langer dan de ander maar dat maakt niets uit. Er wordt sowieso gedurende iedere rit rekening met elkaar gehouden; er wordt op elkaar gewacht als er iets is (denk aan lekke band o.i.d.) en men blijft bij elkaar totdat we weer in het clubhuis zijn.

Onderling respect en plezier in het fietsen staan voorop in deze groep!

Het tempo van deze groep ligt zo rond de 24-25 km bewogen gemiddelde snelheid per uur. Dit houdt in dat er bij tegenwind 25-26 km/u wordt gereden en bij meewind rond de 28 km/u. (uitzonderingen bij windkracht 5-6 natuurlijk daar gelaten).

Voor beginnende leden die rustig aan op willen starten is dit dan ook de juiste groep. Vanuit deze groep kan men dan natuurlijk altijd weer doorstromen naar een snellere groep.

Het aantal leden waar we op zondag mee rijden is max 14! Dit is ook het maximale aantal dat vanuit de NTFU (en ook vanuit de RTV) wordt geadviseerd. Met meerdere personen in één groep rijden is niet zonder risico’s; en veiligheid van alle leden staat bovenaan. In de team-app van Wendy’s Team stuurt Wendy wekelijks de te rijden rit toe voor die komende zondag. Daar kan ieder zichzelf aanmelden als hij/ zij mee wil rijden. Als er teveel aanmeldingen zijn, zal de groep in 2 groepen opgesplitst worden.

De afstanden die gereden worden zijn per jaar vanaf maart met enige opbouw, maar omdat de meeste het hele jaar door rijden, zal de opbouw niet meer dan een maand in beslag nemen. We rijden iedere week de ritten van de RTV die op de website vermeld staan, maar als iemand van de groep een mooie rit heeft die hij/ zij eens wil rijden dan is dat bij wijze van uitzondering ook mogelijk. Iedere rit is er een koffiepauze, zowel in de zomer als in de winter. We eindigen iedere rit in het clubgebouw en diegene die willen doen daar nog een bakkie waarna ieder weer zijn eigen weg richting huis vervolgt.

In de winter zijn de ritten erg afhankelijk van het weer, de ritten zullen dan over het algemeen wat korter zijn maar nog wel rond de 60 max 75 kilometer.

Sinds 2015 wordt er een meerdaagse fietstocht met 2 overnachtingen georganiseerd. Dit is de afgelopen jaren een enorm gezellig en zeer geslaagd evenement geweest die we er in willen houden. Daarnaast organiseren we jaarlijks aan het einde van het zomerseizoen een gezellig avondje (etentje) waarbij de partners ook van harte welkom zijn.

De starttijden van Wendy’s Team zijn op zondagochtend in de zomer om 8:00 uur, in het voor- en in het najaar om 8:30 uur en in de winter om 9:00 uur.

Voor meer informatie kun je terecht bij: Wendy Rotteveel

06-54 712738

Sponsoren


alt