U bent hier:

Toergroep Uw Hovenier

       Toergroep Uw Hovenier (Richard Schoenmaker)

De groep heeft ongeveer 15 personen, waarbij de kern bestaat uit leden die al vele (fiets)jaren samen rijden. De groep neemt jaarlijks nieuwe (aspirant)leden op, samen kijken wij dan wat de ambities, sociale- en sportieve mogelijkheden zijn. Zo wordt iedereen geplaatst binnen de vereniging op zijn of haar niveau. Hierdoor blijft de omvang tijdens een rit overzichtelijk genoeg om veilig te rijden. En uiteraard kan niet iedereen elke zondag aanwezig zijn. De groep volgt de routes die aangegeven worden via de website van de RTV De Bollenstreek. Op de langere ritten (>100km) is er een koffiestop. Start en finish is altijd in het clubhuis.

Bij de start van het seizoen 2024 zal de groep in de RTV-clubkleding rijden met daarop het sponsorlogo van Uw Hovenier, Richard Schoenmaker, tevens één van leden.

Belangrijk vinden wij het (sociale) fietsgedrag in de groep. Er wordt met een gemiddelde snelheid van 28 á 30 km/uur gereden. Dit met kleine uitschieters naar boven. De (verkeers)veiligheid staat boven aan en men spreekt elkaar hierop dan ook aan. In de winterperiode (nov-febr.) wordt er ook gefietst door een aantal leden van de groep. Meestal in een klein groepje wordt er dan ongeveer 50/60 km gereden. Start en finish is in het clubhuis.

De groep heeft een aantal tradities. Een lang (fiets)weekend (vr-ma) staat elk jaar op de agenda. Inspanning, ontspanning en gezelligheid zijn dan de kernwoorden.
De Groep Uw Hovenier kent nog een 2- tal tradities n.l. de "partner-dag" en de "jaarlijkse evaluatie". Tijdens de "partner-dag" wordt er een uitje/hapje/drankje georganiseerd om de partners van het thuisfront te betrekken. Tijdens de "jaarlijkse evaluatie” sluiten we het jaar af met een hapje/drankje, blikken we terug en kijken we naar het nieuwe seizoen. Er zijn in de groep meerdere commissies actief.

Naast al het fietswerk kent de Groep Uw Hovenier ook een grote betrokkenheid bij de RTV De Bollenstreek. Al met al betrokken leden waar de vereniging graag een beroep op doet.

Wegkapitein: Jos Vrijburg

 

Sponsoren


alt