U bent hier:

Toergroep Kluskabouters

Profielbeschrijving Kluskabouters  

 

Onze groep bestaat uit ca. 15 mannen (geen enkele vrouw!) die op zondag genieten van het weer of juist de strijd aanbinden met de elementen. We fietsen in een opvallend, geel shirt van de Kluskabouter: voor al uw kleine en grote (!) klussen. Het shirt levert aardige reacties op.

Na een intensief democratisch proces in het verleden, is Geert Visscher aangewezen als wegkapitein.

Er zit wel wat krachtsverschil tussen de leden, maar het motto is samen uit, samen thuis. Het tempo wordt in het algemeen aangepast aan de minst sterke.

In de loop van de jaren is er wat afkalving en aanwas geweest. Sommige van onze leden hebben een wat rijpere leeftijd bereikt, maar zien in het fietsen de mogelijkheid om in conditie en soepel te blijven. De laatste paar jaar zijn er weer wat verse, jonge krachten bij gekomen en in een aantal gevallen ook weer doorgestroomd naar snellere groepen.

Hoewel we wel doorfietsen met een tempo van tussen de 28 – 30 km. / uur, staat bij ons de recreatieve kant voorop. Als een tocht langer is dan ongeveer 90 km., wordt halverwege veelal een aangename gelegenheid of terras gezocht om het verdampte vocht en de verbrande calorieën weer aan te vullen. Het gebruikelijke gemiddelde tempo, stoppen voor verkeerslichten etc. meegerekend, is tussen 26 – 27 km per uur. Als er “superlange” tochten ( > 130 km) staan gepland, verzinnen we vaak een alternatief

Een aantal van ons fietst bij mooi weer door in de winter. Via Whatsapp wordt vooraf over het verwachte weer van gedachten gewisseld.

Als groep hebben we geen bijzondere evenementen. Leden van onze groep doen ook buiten de RTV om verschillende fietstochten, zoals Limburgs Mooiste of gaan in Limburg toeren op andere momenten. Onze helden Henk en Kock fietsten vorig jaar Milaan – St Remo. Hulde! Onze Kock heeft landelijke bekendheid verworven door voor een verzekeringsmaatschappij voor de Tour de France uit te fietsen als 60+-er.

Een behoorlijk aantal leden heeft geen dagelijkse verplichtingen en gaat zelf of in groepsverband op andere dagen ook op pad: een groepje fietst ook op woensdag overdag en een paar leden sluiten op maandag aan bij een andere groep die uit Sassenheim vertrekt.

Kortom een leuke groep, waar we proberen – en tot nu toe lukt dat – weer heel, moe en voldaan thuis te komen

Wegkapitein: Geert Visscher;   gcdvisscher@planet.nl;     tel: 06-23738888

Sponsoren


alt