U bent hier:

Toergroep Fietsenwarenhuis.nl

Profiel Groep Fietsenwarenhuis.nl

Deze groep is ontstaan door een initiatief van Bart Warmerdam van Fietsenwarenhuis.nl (voorheen Warmerdam de Fietsspecialist) uit Voorhout. Veel groepsleden toeren al meer dan 25 jaar in deze groep(en). Door de jaren heen zijn 3 groepen ontstaan die verschillende snelheden rijden. Dit naar gelang de leeftijd vordert en/of de behoefte aan de uitdaging in snelheid of afstand. Leden van deze groepen rijden in herkenbare lichtgroene deels gesponsorde fietskleding die aangeschaft kan worden tegen een kleine vergoeding bij Fietsenwarenhuis.nl.

In de groepen van Fietsenwarenhuis.nl ligt de nadruk op sportief fietsen. Een gebruikelijk gemiddelde is 35 km/u voor groep A, 31-33 km/u voor groep B en 28-30 km voor groep C. De groepen A en B rijden altijd de langste afstanden volgens de RTV  toerkalender. De groep C bekijkt dit per keer.  Een koffiestop wordt gebruikelijk ingelast bij ritten vanaf 100 km.

Er komen gemiddeld 20 leden opdagen verdeeld over de 3 groepen. Indien de opkomst wat lager uitvalt dan rijden de A en B-groep samen waarbij de leden van de A-groep zich aanpassen aan de snelheid van de B-groep. Wegkapiteins zijn Björn van Leeuwen voor de A, Ton Plompen en Gerard Kulk voor de B-groep en Bart en Jan Warmerdam voor de C-groep. De wegkapitein bepaalt in principe de kruissnelheid van de groep en geeft de te rijden route aan op basis van gps-apparatuur.

Zo nu en dan sluit een nieuw lid zich aan bij één van deze groepen. Nieuwe leden zijn welkom om eens mee te rijden en later eventueel aan willen sluiten

In de winter wordt er door een aantal leden doorgefietst over kortere afstanden (tot 50 km), afhankelijk ook van het weer. De bezetting is dan rond de 10 leden. Door de week rijden enkele “oudere” leden mee bij een veteranengroep (dinsdagochtend 09:30 uur)

De groep zelf organiseert geen bijzondere evenementen, maar leden van de groep sluiten wel aan bij een groep die voor een 4-daagse naar het Sauerland of Eifel gaat.

Qua beroep en opleiding is er een grote variatie in de groepen. Wat ons bindt is sportief rijden en respect voor elkaar.

Wegkapiteins: Björn van Leeuwen (A-groep); bjornvanleeuwen@kpnmail.nl ; tel: 06-52383489.  Gerard Kulk B groep); gjckulk@ziggo.nl ; tel: 06-29240224. Bart Warmerdam (C-groep); bart.warmerdam@ziggo.nl ; tel: 0252-213473.

Sponsoren


alt