U bent hier:

Toer-groep IAA Fresh

Profielbeschrijving Groep IAA Fresh

(voorheen van Dongen en daarvoor Kuijper)

Onze groep bestaat uit 20 man, die op zondagochtend op ons niveau een sportieve prestatie willen leveren, waarbij voorop staat dat we dat op een veilige manier doen. Af en toe wisselen we van sponsor, waarbij we dan ook voorzien worden van andere shirts en broeken. In 2016 wordt IAA Fresh onze sponsor. IAA Fresh zorg voor internationaal luchtvrachtvervoer van verse producten.

We hebben een vaste kern, waarbij René van der Spek fungeert als wegkapitein. Hij doet dat echter niet alleen. Ieder groepslid dient de groepsafspraken te bewaken en indien nodig te corrigeren op gedrag en snelheid. We rijden waar het kan 2 aan 2, waarbij degenen die voorop rijden de verantwoordelijkheid hebben om in te schatten of bij kruispunten de hele groep kan doorrijden. Ieder groepslid rouleert mee en doet dus ook kopwerk. Je mag zelf bepalen hoe lang je op kop blijft. Het tempo is goed te volgen door degenen die regelmatig komen. Doel is de minst sterke zoveel mogelijk uit de wind te houden, zodat het gemiddelde relatief stabiel kan blijven.

De leeftijd in onze groep varieert van 35 tot 70 jaar. Per jaar komen er gemiddeld twee nieuwe leden bij onze groep. Aan de andere kant haken er ook groepsleden om diverse redenen af, zodat de groepsgrootte redelijk stabiel is. Op zondagochtend komen er afhankelijk van de weersomstandigheden tussen de 6 en 12 man.

We rijden de langste afstand die op het programma staat en stoppen alleen voor koffie als de rit 110km of meer is. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 29 en 32 km.

In de winter fietst een deel van de groep door. Alleen is de opkomst dan minder, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Jaarlijks doen vele leden mee met de 4daagse op verenigingsniveau. Een mooie gelegenheid om ook leden van de andere groepen beter te leren kennen.

Wegkapitein: Rene van der Spek;   renespek@gmail.com;  tel: 06-13978976

 

Sponsoren


alt