U bent hier:

Over de Renvereniging

Welkom bij de Renvereniging van RTV De Bollenstreek!
Hieronder geven we je allerlei informatie over wat de Renvereniging is, doet en organiseerd.

Wedstrijdsport

Als Renvereniging van RTV De Bollenstreek organiseren wij het gehele jaar wedstrijden. Gedurende het wegseizoen van 1 februari tot 1 oktober worden er diverse wedstrijden georganiseerd op ons parcours. Een vast onderdeel is de wekelijkse donderdagavondcompetitie met een A groep en een B groep. Verder organiseren we elke 1e dinsdag van de maand een tijdritcompetitie over 10 rondes. En een aantal maal per seizoen organiseren we ook wedstrijden voor beginners, waarbij o.a. toerrijders kennis kunnen maken met de wedstrijdsport.
Gedurende de maanden oktober tot en met januari organiseren we (in samenwerking met Swift uit Leiden en Avanti uit Alphen a/d Rijn) wedstrijden op ons cross parcours.
De kalender met het overizcht van alle wedstrijden staat op onze website.

Najaarswedstrijden Bollenstreek

In augustus en september organiseren we het Wielercircuit Bollenstreek, met wedstrijden in Noordwijk, Voorhout, Hillegom en Lisse. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor renners vanaf 16 jaar met een licentie van de KNWU.
Tevens is RTV De Bollenstreek mede-organisator van de jaarlijkse Luba Ladies Classic Noordwijk.

Wedstrijdcommissie

Binnen onze vereniging hebben we een wedstrijdcommissie die de organisatie op zicht neemt van de wedstrijden.
We kunnen overigens altijd hulp gebruiken bij deze organisatie.

Jeugd

Binnen de Renvereniging heeft de jeugd een eigen afdeling. Voor de jeugd zijn er naast diverse club- en nationale wedstrijden ook wekelijkse trainingen. Tevens wordt er jaarlijks een (trainings)kamp georganiseerd.

RTV klassement

Er wordt een klassement bijgehouden om het rijden van wedstrijden als renner van RTV De Bollenstreek te promoten.Op de site staat een gedetailleerde beschrijving van dit RTV klassement met spelregel en puntenverdeling.

Organisatie

Naast de Renvereniging bestaat binnen de RTV De Bollenstreek ook een Toervereniging, waarbinnen alle activiteiten van de toerrenners zijn ondergebracht. Overkoepelend over beide verenigingen fungeert een Verenigingsbestuur. Het Verenigingsbestuur bestuurt de gezamenlijke activiteiten, zoals beheer en onderhoud van het clubhuis, beheer van de kantine en het onderhouden en beheren van de verenigingswebsite. Elk onderdeel van de vereniging heeft een eigen bestuur en organiseert een eigen jaarvergadering.

Clubhuis

Het clubhuis aan de Spekkelaan is het centrale punt van de RTV De Bollenstreek. Hier kan je inschrijven voor de toertochten en wedstrijden. Na afloop daarvan kan je gebruik maken van de douches. Daarnaast is er koffie met appelpunt verkrijgbaar en andere consumpties. Ook vinden er de commissie-, bestuurs- en jaarvergaderingen plaats.

Vrijwilligers

Het lijkt vanzelfsprekend, maar een vereniging als RTV De Bollenstreek kan niet zonder haar vrijwilligers. Vrijwilligers zijn nodig zoals bijvoorbeeld als bar-medewerker, commissielid (diverse commissies) en bestuurslid. Verder zijn er vrijwilligers nodig voor het schoonmaken en onderhouden van het clubhuis, inschrijven en jureren van de wedstrijden en bij het organiseren van evenementen. Des te meer vrijwilligers, des te beter zijn de taken te verdelen. Mocht je een bijdrage willen leveren meld je dan aan als vrijwilliger. Je bent van harte welkom en je bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
Op onze website kun je het vrijwilligersbeleid lezen en tevens hebben we een vacaturebank.
Je kunt als lid inloggen op het verenigingsportaal en onder de menu-optie 'Mijn Vereniging' en daarna 'Mijn Profiel' jouw gegevens aanvullen en wijzigen en hier kun je ook aangeven wat voor vrijwilligerswerk je graag zou willen doen.
Ben je geen lid maar wil je wel graag vrijwilligerswerk doen voor de Renvereniging, neem dan contact op met een van de bestuursleden.

Website

Op de website vind je allerlei extra informatie over de Ren- en Toervereniging. Het adres is: https://rtvdebollenstreek.nl.
Heb je een leuk verslag van een wedstrijd dat je graag met iedereen wilt delen of heb je foto's van een evenement welke op de website mogen staan, stuur dan een mail naar de webmaster van de Renvereniging.

Aanmelden als nieuw lid

Via onze website kan je je aanmelden als lid van RTV de Bollenstreek. De hoogte van de contributie is afhankelijk van het soort lidmaatschap. Word je halverwege van het jaar lid dan geldt een aangepaste contributie.

Opzeggen lidmaatschap Renvereniging

Opzeggen kan per einde kalenderjaar en dient uiterlijk 31 december schriftelijk ingediend te worden bij de secretaris.

Sponsoren


alt