U bent hier:

Verslag Open Kampioenschap van De Bollenstreek

20/06/2024

Donderdag 20 juni stond er weer een bijzondere koers op het programma. Geen gewone donderdagavond competitie, maar een heus kampioenschap. Dat werd dus strijden om de drie vacante titels.

Dames/Nieuwelingen

Hierbij was de opkomst niet al te groot, maar dat maakte de strijd niet minder. Toch wist Thijs van Wetten hier de titel met groot verschil op zijn naam te zetten. Achter hem streden Rosanne Bijl en Franca Baars om de overige twee podiumplaatsen. Hierbij wist Rosanne, Franca voor te blijven.

Veertig plus

Bij de heren op respectabele leeftijd was het hollen en stilstaan in de koers. De heren van team Kop over kop hadden vorige week speciaal voor deze koers een hoogte stage belegd in de Dolomieten. Zou dat zich gaan uitbetalen!? Bij de sprint om de consumptiebonnen alvast wel. Want hier pakten Martijn Buitenhuis en Loek Teeuwen achter Bas van der Wiel de bonnen mee. Over Bas van der Wiel gesproken, die reed een zeer aanvallende koers, zeker in de eerste helft van de wedstrijd. En ook Arjan Tetteroo probeerde het nog even solo. Maar niemand kwam weg. Ook Menno Hillebregt niet, die wel zoveel vermogen trapte, dat zijn derailleur het helaas niet hield.

Het werd dus sprinten geblazen om de titel. En dan is het altijd uitkijken naar de altijd zeer rappe Marc Stouten. Maar het vuur werd hem na aan de schenen gelegd door Bas Kaptein. Het was met het blote ook bijna niet te zien, maar toch wist Marc zijn wiel als eerste over de meet te drukken. Achter dit duo wist Loek Teeuwen de derde podiumplek te pakken, zo betaalde de hoogte stage zich toch uit.

Veertig min

Hier regende het aanvallen. De ene na de andere probeerde een beslissend gat te slaan. Ook de twee dames in de koers probeerden weg te komen. Yonna van Dam en Mirthe van der Beek werd echter geen grote voorsprong gegund door de heren in koers. Onder andere Dennis van der Zaal, Danny den Hollander en Justin Plijter probeerden het om weg te komen. Maar pas vier ronden voor het einde viel de beslissing in de wedstrijd. Alexander Villasmil Pena, jawel één van onze Venezuelaanse kleppers, ging er solo vandoor. Tim van der Zalm ging in de tegenaanval, kreeg niemand mee, en kon daardoor het gat niet dichtten. Het bleef spannend tot de laatste ronde of Alexander het ging redden in zijn eentje. Maar hij wist zijn solo toch zeer knap af te ronden. Ook Tim bleef de rest van de groep voor en pakte plek twee mee. Daarachter wist Sander Huinen de sprint om de derde plaats te winnen van Joram Verkerk.

Klik hier voor de uitslag van de wedstrijd

Sponsoren


alt