U bent hier:

De aanval loont in Donderdagavond Competitie

07/06/2024

De wedstrijd van vorige week moest helaas vroegtijdig gestaakt worden wegens een nare valpartij. Afgelopen donderdag kon de koers gelukkig wel tot een goed einde worden gebracht. En daarbij bleek dat de aanval loont, want zowel bij de A- als de B-koers werd de wedstrijd niet gewonnen in een massasprint. En over een massa gesproken. Er stond donderdag een massa volk aan het vertrek. Hierdoor werd er in beide koersen kneiterhard gereden.

De wedstrijd bij de B

Hier leek de koers tot het einde toe beslist te gaan worden in een sprint. Maar dat was buiten klassementsleider Bob Jongeneel gerekend. In de eerste vijf wedstrijden hadden Martijn Buitenhuis en Thom Broersen de overwinningen verdeeld, maar dit keer nam Jongeneel het heft in eigen hand. Een ronde voor het einde van de koers wist hij weg te springen uit het peloton. De grote groep kwam nog razendsnel dichterbij, maar met een uiterste krachtsinspanning wist hij voor het eerst dit seizoen de zege te pakken. Op een zucht van Jongeneel wist Rob Janssen de sprint van de groep te winnen. Janssen kwam slechts 3 tiende te kort om zijn eerste zege te pakken. Daarachter werden de andere klassementsmannen drie en vier. Martijn Buitenhuis en Thom Broersen deden hierdoor toch nog goede zaken in het klassement. Zeker wanneer je bedenkt dat Buitenhuis (1) en Broersen (2) nog met minder meetellende wedstrijden in het klassement staan. De beste tien resultaten gaan uiteindelijk meetellen voor de eindstand, dus zij hebben nog wat te goed ten opzichte van Jongeneel. Maar ook renners verderop in de stand, zijn daardoor nog lang niet uitgeschakeld in het kampioenschap.

De wedstrijd bij de A

Ook hier verdeelden twee renners tot nu toe de eerste plekken. Yahir Quiroga wist er al drie en Sem van der Putten twee te winnen dit seizoen. Maar ook hier ging die vlieger afgelopen donderdag voor hun niet op. Van der Putten werd slechts 16e  en Quiroga moest het met een vijfde plaats stellen. Dat was overigens wel genoeg om de leiding in het klassement te behouden.

Tim van der Zalm had er zin in deze rit, want hij ging al vroeg in de aanval. Samen met Alexander Villasmil zette hij al vroeg in de koers een mooie aanval op, die het tot halfweg koers uithield. Maar daarna was het nog niet gedaan met de aanvalslust van Van der Zalm, want hij ging gelijk door met een duo-aanval. Nu was zijn compagnon Tom Wijfje. Deze is net terug uit Uzbekistan waar hij de UCI 2.2 koers de Tour of Bostonliq betwistte en verkeerd hierdoor blijkbaar in goede doen. Want samen met Van der Zalm wist Wijfje de voorsprong op de rest van het pak zienderogen te vergroten. Tim van der Zalm moest op het eind zijn inspanningen bekopen, want Tom Wijfje reed bij het vandaan om bij zijn eerste optreden op onze club dit jaar direct naar de overwinning te snellen. Daarachter wist Sander Huinen beslag te leggen op de derde plaats. Klassementsleider Quiroga stond zo voor het eerst dit seizoen niet op het podium, maar zijn leidende positie kwam dankzij zijnn vijfde plaats niet in gevaar. Tim van der Zalm staat nog steeds tweede in de stand en Gerrit Heinrich derde.

Klik hier voor de uitslagen van de wedstrijden

Klik hier voor de stand in het kampioenschap bij de A

Klik hier voor de stand in het kampioenschap bij de B

Resterend wegprogramma RTV De Bollenstreek 2024

Za 08-06 16u30 Luba Ladies Classic

Do 13-06 19u15 Wedstrijd #9 DAC - Active Capital Competitie

Do 20-06 19u15 Open kampioenschap v/d Bollenstreek

Do 27-06 19u15 Wedstrijd #10 DAC - Active Capital Competitie

Di 02-07 19u30 Tijdrit #4 (14,5km oftewel 10 rondes)

Do 04-07 19u15 Wedstrijd #11 DAC - Active Capital Competitie

Do 11-07 19u15 Wedstrijd #12 DAC - Active Capital Competitie

Do 18-07 19u15 Wedstrijd #13 DAC - Active Capital Competitie

Do 25-07 19u15 Wedstrijd #14 DAC - Active Capital Competitie

Do 01-08 19u15 Wedstrijd #15 DAC - Active Capital Competitie

Di 06-08 19u30 Tijdrit #5 (14,5km oftewel 10 rondes)

Do 08-08 19u15 Wedstrijd #16 DAC - Active Capital Competitie

Do 15-08 19u15 Wedstrijd #17 DAC - Active Capital Competitie

Do 22-08 19u15 Wedstrijd #18 DAC - Active Capital Competitie (Huldiging)

Zo 25-08 11u30 Omloop van de Bollenstreek

Za 14-09 13u00 Ronde van Voorhout

Zo 22-09 12u30 Ronde van Lisse

Di  31-12 12u30 OliebollenRace

Sponsoren


alt