U bent hier:

Van der Putten en Broersen sprinten naar winst

17/05/2024

Daar waar de Ronde van Italië al in een definitieve plooi lijkt te liggen, daar ligt de competitie bij de Active Capital Competitie nog volledig open. Afgelopen donderdag 16 mei hadden we weer een schitterende wedstrijd.

Wedstrijd bij de B’s

Bij de eerste premie sprint na vijf ronden werd er gevochten voor de punten. Thom Broersen, Erwin Breugem en Bob Jongeneel gingen er met de extra punten vandoor. En daar bleef het niet bij, want zij wisten gelijk een gat met de rest van het peloton te slaan. Dan maar met zijn drieën doorrijden dachten ze, maar na drie ronden werden ze toch weer teruggepakt.

Halfweg koers was de tweede premiesprint voor de consumptiebonnen. Deze werd gewonnen door Bas van der Wiel. En dit was gelijk het sein voor de tweede serieuze aanval in de koers. Bas kreeg het gezelschap van Loek Teeuwen en Frank van den Berg. De groep was helaas voor hun net te klein om het goed draaiende peloton voor te blijven. En na een paar ronden was ook hun avontuur over.

Op het moment van terugpakken ging gelijk de volgende groep aan de haal. Wederom was Loek van de partij en hij kreeg dit keer het gezelschap van vier renners. Met Thom Broersen, René Ham, Boas van der Hoorn en Erwin Breughem had deze groep wel slagkracht genoeg om uit de greep van het peloton te blijven. Zij wisten snel een voorsprong op te bouwen, die zelfs opliep tot over de minuut.

De vijf bleven tot het einde bij elkaar, dus een sprint ging de beslissing brengen. Hier leek Erwin het te gaan halen, maar in extremis drukte Thom zijn wiel toch net drie honderdste eerder over de meet. Thom boekte hiermee zijn tweede zege van dit seizoen in evenzoveel deelnames. Loek werd derde in zijn eerste wedstrijd dit jaar op de club. Daarachter wist Bob Jongeneel de sprint van het peloton te winnen. Hij wist klassementsleider Martijn Buitenhuis nipt voor te blijven, dus deed als nummer twee in het klassement toch nog enigszins goede zaken. Ook nog een eervolle vermelding voor Rosanne Bijl, die de wedstrijd knap in het peloton wist te finishen.

Wedstrijd bij de A’s

Hier waren pas na 15 ronden in de koers de eerste serieuze schermutselingen. Yahir Quiroga, Sem van der Putten, Willem-Jan van Klaveren en Gerrit Heinrich wisten een mooie ontsnapping op touw te zetten. Na drie ronden wist het viertal Etienne van Poecke, Alexander Villasmil, Tim van der Zalm en Teun Groeneveld bij hun aan te sluiten. Hierdoor werd het 8 tegen 8 en doordat de beste acht in koers vooraan zaten, wisten zij beetje bij beetje uit te lopen.

Etienne en Alexander wisten vervolgens weg te rijden uit de kopgroep en konden vier ronden lang dromen van een sprint-a-deux. Maar hun aanval hielden ze toch niet vol. De ziedende achtervolging kostte wel Teun zijn plek vooraan in koers, zodat we met zeven man de finale in gingen. Hierin bleef het tot aan de meet bij elkaar. Winnaar van de eerste drie wedstrijden, Yahir, was de te kloppen man en dat gebeurde ook voor het eerst dit jaar. Met een miniem verschil van 11 duizendste van een seconde wist Sem zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken in de donderdagavond competitie. Een mooi vervolg op zijn overwinning bij clubkampioenschap van twee weken eerder bij de 40-.

Wie overigens ontbrak in de voorste groep was de clubkampioen bij de 40+, Bart van Ruiten. Hij miste de slag, maar wist nog wel uit het peloton weg te rijden. Waardoor hij een achtste plek in de wedstrijd haalde. Daarachter was het de katterappe Roy Brouwer die de sprint van het peloton wist te winnen.

Klik hier voor de uitslagen van de wedstrijden

Klik hier voor de stand in het kampioenschap bij de A

Klik hier voor de stand in het kampioenschap bij de B

Resterend wegprogramma RTV De Bollenstreek 2024

Do 23-05 19u15 Wedstrijd #6 DAC - Active Capital Competitie

Do 30-05 19u15 Wedstrijd #7 DAC - Active Capital Competitie

Di 04-06 19u30 Tijdrit #3 (14,5km oftewel 10 rondes)

Do 06-06 19u15 Wedstrijd #8 DAC - Active Capital Competitie

Za 08-06 16u30 Luba Ladies Classic

Do 13-06 19u15 Wedstrijd #9 DAC - Active Capital Competitie

Do 20-06 19u15 Open kampioenschap v/d Bollenstreek

Do 27-06 19u15 Wedstrijd #10 DAC - Active Capital Competitie

Di 02-07 19u30 Tijdrit #4 (14,5km oftewel 10 rondes)

Do 04-07 19u15 Wedstrijd #11 DAC - Active Capital Competitie

Do 11-07 19u15 Wedstrijd #12 DAC - Active Capital Competitie

Do 18-07 19u15 Wedstrijd #13 DAC - Active Capital Competitie

Do 25-07 19u15 Wedstrijd #14 DAC - Active Capital Competitie

Do 01-08 19u15 Wedstrijd #15 DAC - Active Capital Competitie

Di 06-08 19u30 Tijdrit #5 (14,5km oftewel 10 rondes)

Do 08-08 19u15 Wedstrijd #16 DAC - Active Capital Competitie

Do 15-08 19u15 Wedstrijd #17 DAC - Active Capital Competitie

Do 22-08 19u15 Wedstrijd #18 DAC - Active Capital Competitie (Huldiging)

Zo 25-08 11u30 Omloop van de Bollenstreek

Za 14-09 13u00 Ronde van Voorhout

Zo 22-09 12u30 Ronde van Lisse

Di  31-12 12u30 Oliebollenrace

Sponsoren


alt