U bent hier:

De baan op met de RTV

25/02/2024

Waar de professionals dit weekend voor het eerst weer de schots en scheef liggende kasseien opzochten in het Vlaamse openingsweekend. Daar zocht de RTV de egale houten wielerbaan op in het Amsterdamse Sloten. Twaalf renners melden zich afgelopen zaterdag 24 februari voor een clinic baanwielrennen. Een aantal van de deelnemers had twee weken geleden al geproefd van deze wielerdiscipline en een aantal ging voor het eerst (sinds een tijdje) weer de baan op.

Voor de minder ervaren renners had Marco een korte uitleg voordat de baan werd betreden. Want rijden op een baanfiets is voor de meesten toch wel even wennen. Geen remmen en je benen niet kunnen stilhouden is toch apart voor een wegrenner. En ook de steile bochten zijn wel even wennen in het begin, want je hebt toch de neiging om naar beneden te sturen. Maar het recept was hoe harder je gaat hoe makkelijker je in de bocht blijft hangen. Dus er werd flink op los getrapt. Zo wist ook jongste deelnemer Victor flink boven de blauwe lijn door de bochten heen te knallen.

Marco had een mooi programma in elkaar gezet en met hulp van Rosanne en Adriaan had iedereen de juiste begeleiding. Er werd onder andere een 200 meter sprint gedaan, waarbij de G-krachten bij iedereen om de oren vloog. En ook de achtervolging, waarbij er elke keer in je eentje een halve baan moest worden goed gemaakt op de andere groep, was spetterend. De surplace werd gelukkig overgeslagen, alhoewel er werd nog wel even aan de reling gehangen. Al met al was het een zeer geslaagde middag, die wat de deelnemers van zaterdag betreft zeker een vervolg mag krijgen volgende winter.

Sponsoren


alt