U bent hier:

Leerzame clinic baanwielrennen

12/02/2024

"Afgelopen zaterdag 10 februari zijn een aantal leden van RTV De Bollenstreek naar de overdekte wielerbaan in Sloten geweest.
We hebben daar een leuke en leerzame les gekregen over het baanwielrennen. De les werd georganiseerd door de trainer van de nieuwelingen/ junioren, Marco Meeuwissen.
Marco doet al wat jaartjes aan baanwielrennen, dus hij kon ons goed vertellen wat we wel en niet moesten doen. Marco werd ondersteund door een nieuweling (Rosanne Bijl); Rosanne doet zelf ook al een paar jaar baanwielrennen, waardoor ze ons goede tips kon geven.
Baanwielrennen is heel anders dan wielrennen op de weg, je hebt geen rem en je kan je benen niet stilhouden. Als je voor het eerst in een bocht fietst weet je niet wat je overkomt het voelt heel apart. En het belangrijkste is misschien wel in de bocht altijd hard blijven doortrappen want anders glij je onderuit (ik spreek uit ervaring). Maar het was een hele leuke en leerzame ervaring. En er zijn ook plannen gemaakt om het in de toekomst nogmaals te gaan doen."

Namens Micha Bijster - Junior bij RTV De Bollenstreeek

Sponsoren


alt