U bent hier:

Mooie laatste SwABo cross in Lisse

21/01/2024

Afgelopen zondag 21 januari stond de een na laatste wedstrijd van de SwABo Cross Competitie op de rol op ons eigen sportpark Ter Specke. De weersvoorspellingen spraken de avond van te voren nog van ijzel en extreme gladheid, maar daar was de volgende ochtend gelukkig weinig meer van te merken. Dat kwam mede door de uitstekende baanpreparatie. Die baan was  overigens elke cross dit winterseizoen om door een ringetje te halen. Daarom werden Bart, Peter en Wesley als dank voor hun tomeloze inzet hiervoor na de koers nog even in het zonnetje gezet.

Veteranenwedstrijd

De veteranen (40+) mochten ook dit keer weer tegelijk met de senioren van start (40-). Nummer vier van het klassement, Wim van der Plas, had een uitstekende start en zat met de eersten mee. Maar helaas voor hem schoot zijn ketting er af en moest hij toch als allerlaatste het veld in duiken. Hij kwam hierdoor niet verder dan de vierde plek in de wedstrijd. Martijn van der Velden reed een zeer gedegen cross en wist met zijn derde plaats zich in de top van het klassement te handhaven. Martin Schalkers wist in zijn derde cross van dit seizoen beslag te leggen op de tweede plaats met bijna een minuut voorsprong op Van der Velden. Maar ook Schalkers kon niet tippen aan de suprematie van Martijn Heemskerk, die met een voorsprong van dik twee minuten de winst wist te pakken. Hierdoor is het in het klassement in de strijd om de tweede plaats ook weer razend spannend, want Heemskerk is Van der Velden tot op vier punten genaderd. De eindwinnaar van het klassement was overigens al voor aanvang van deze een na laatste cross bekend. Jaco van Utrecht was al niet meer in te halen door de rest, zelfs zonder te starten deze zondag.

Seniorenwedstrijd

Ook hier is de strijd in het kampioenschap al lang en breed beslist, maar hier stond eindwinnaar Luuk van Paridon wel aan het vertrek. En wat maakte hij er met Stef Marijt een prachtig gevecht van voor het publiek. Gelukkig voor de jury zaten de ramen van het juryhok dicht, want anders hadden zij zeker een verkoudheid opgelopen bij het passeren van de twee kemphanen. Tot aan de laatste ronde reden zij a la Van Aert en Van der Poel wiel aan wiel. Maar op het einde had Marijt toch het meeste over en mocht met de handen in de lucht over de meet bollen. Op gepaste afstand wist Thijs van Teijlingen beslag te leggen op de derde plaats en daarmee deed hij weer uitstekende zaken in het klassement. Want hij liep hiermee een puntje uit op Jan Hoogendoorn die achter hem vierde werd. Van Teijlingen en Hoogendoorn staan nu twee en drie. Maar in de allerlaatste wedstrijd op 28 januari bij LRTV Swift heeft op papier ook winnaar van de dag Stef Marijt nog een waterkansje op het podium.

De volledig uitslag van deze Swabo cross is te vinden op de site van MyLaps.

Alle foto's, gemaakt door Dolly van der Laan, zijn te vinden op haar online album.

 

Sponsoren


alt