U bent hier:

OliebollenRace 2023 op Oudejaarsdag (voorinschrijving geopend)

18/12/2023

Op zondag 31 december is (ijs en weder dienende) het weer tijd voor onze traditionele eindejaarskoers, de OliebollenRace!
Beter bekend als de "belangrijkste onbelangrijke wedstrijd van het jaar" (copyrights Thijs Zonneveld), maar het is vooral de bedoeling om sportief en in een gezellige sfeer het jaar af te sluiten.

Het gaat om een wegwedstrijd over één uur en 3 rondes, die open staat voor alle categorieën vanaf de nieuwelingen. Ook niet-leden van RTV De Bollenstreek zijn van harte welkom. Wel dient men minimaal in het bezit te zijn van een KNWU startlicentie. Eventuele voorinschrijving is mogelijk via de website van de KNWU: OliebollenRace 2023.

De wedstrijd is de afgelopen jaren een begrip geworden en trekt gemiddeld zo'n 75 renners/sters.

De wedstrijd vindt plaats op ons clubparcours Ter Specke aan de Spekkelaan in Lisse en vangt aan om 12.30 uur.
Inschrijven kan van 11.30 tot 12.15 uur. Iedereen betaald € 5,– (s.v.p. gepast betalen).
Tijdregistratie gebeurt middels het MyLaps-systeem. Heb je geen transponder, dan kom je niet in aanmerking voor premies of eindprijzen; dus zorg voor een werkende transponder!
Het is mogelijk bij de jurytafel een MyLaps-transponder voor € 5,– te huren. Let op; er zijn slechts 20 transponders beschikbaar (op = op).

Al het inschrijfgeld zal via premies weer aan de deelnemers worden uitgekeerd. Door het stijgende aantal deelnemers de laatste jaren wordt er daarom om een mooie prijzenpot gestreden... al is de mooiste prijs natuurlijk voor iedereen beschikbaar: een versie oliebol!

Voor de dames en nieuwelingen is er een aparte categorie en huldiging bij voldoende animo.

Wij hopen veel RTV-leden en renners van collega-verenigingen te verwelkomen. Ook voor de toeschouwers is dit ieder jaar een mooie koers, met in de laatst gereden editie in 2018 zelfs enkele profrenners/-sters aan het vertrek (zie foto).

Sponsoren


alt