U bent hier:

Altorf zet leiderstrui nog beter in de verf

16/09/2023

Met de Ronde van Voorhout waren we aanbeland bij de vierde van zes wedstrijden van het Tactic Wielercircuit. De renners en het publiek werden getrakteerd op een schitterende koers in een schitterend weertje. Zo’n dertig coureurs stonden aan het vertrek. In de eerste drie wedstrijden waren er nog wel een aantal renners van buiten de regio, zoals Het Westland. Maar nu bestond het deelnemersveld voornamelijk uit renners uit de regio.

In de eerste paar ronden werd het kaf van het koren gescheiden en vielen de eerste speldenprikken te noteren. Maar na een aantal ronden vonden Zilkenaar Klaas van Hage en Hillegommer Twan Altorf het tijd om het in grote getalen toegestroomde publiek op de banken te krijgen. Ze reden rap weg met zijn tweeën en achter hen vormde zich een elite groep van tien renners. Helaas viel er ook een valpartij te noteren, waarbij Marc Stouten het voornaamste slachtoffer was. Hij had zich waarschijnlijk wel wat anders voorgesteld van de ronde in zijn eigen woonplaats. Maar hij kon de koers niet vervolgen en werd met een arm in de mitella langs de kant gesignaleerd. Dubbel balen voor hem, want hij zag zo ook zijn goede klassement in rook opgaan, want hij stond hierin vierde.

De twee koplopers Van Hage en Altorf werkten goed samen en zagen hun voorsprong geleidelijk oplopen tot anderhalve minuut. Daarachter waren er wel een aantal uitlooppogingen, maar echt weg kwam niemand. Het draaide uiteindelijk uit op een sprint om de derde plaats. Alhoewel, het schijnt dat Bart van Ruiten al achterop het parcours uit de groep wegsprong en slippend door de bochten uit de greep van de groep wist te blijven. In extrémis wist hij Voorhouter André van de Reep af te houden van een podiumplaats. Vlak daarachter finishte de tweeling Ruud en René Duivenvoorden op vier en vijf. Ook Voorhouters Roy Brouwer en Rob Janssen waren van de partij in deze groep. Nog één opvallende naam in de groep om uit te lichten is Arjan van der Hoorn. Hij werd namelijk de dag voor de Ronde van Voorhout ook al zesde in de Spoc oranje loop van Voorhout.

In het peloton daarachter zagen we ook nog een mooie sprint voor de verdere ereplaatsen. Hier wist Loek Teeuwen met een miniem verschil Willem-Jan van Klaveren en Casper Polet er op te leggen.

Dan over naar de strijd om de zege in de Ronde van Voorhout. Klaas van Hage was in de Ronde van Noordwijkhout nog de pechvogel van de dag, door in leidende positie in de laatste bocht onderuit te gaan. Hij moest daar genoegen nemen met de tweede plaats. En dat moest hij in de Ronde van Voorhout wederom. Maar deze tweede plaats zal heel anders aanvoelen. Dit keer werd hij namelijk op waarde geklopt door Twan Altorf. Op een ronde of zes voor het eind was de pijp leeg bij Van Hage of was het Altorf die een splijtende demarrage plaatste. Het gebeurde achterop het parcours, dus wie zal het zeggen. Maar met wederom een prachtige solo wist Altorf na de Ronde van Noordwijk, ook de Ronde van Voorhout op zijn palmares bij te schrijven.

In het klassement wist Altorf uiteraard zijn leidende positie te verstevigen. Ook al omdat de nummers twee (Bastiaan van Dijk) en zes (Thijs Jacobs) afwezig waren en nummer vier (Marc Stouten) dus onderuit was gegaan. De nieuwe nummer twee in het klassement is nu Klaas van Hage en als nieuwe nummer drie hebben we zijn ploeggenoot bij de Beachboys, Bart van Ruiten.

Dikke bandenrace

Voorafgaand aan de heren met startlicentie mochten eerst de jongste jeugd aantreden. In vier verschillende leeftijdsklasses werd er flink gestreden. Behoudens een kleine valpartij en een enkeling met materiaalpech, verliep alles fantastisch. Er waren een paar mooie winnaars in de verschillende categorieën. Zo gingen onder anderen Lieke van Harskamp en Sam Kaandorp juichend over de meet. De opvolging van Twan en Klaas staat al weer te trappelen om het stokje over te nemen over een paar jaar.

Burgerronde

Na afloop van de zonnige wedstrijd van de amateurs was er nog de ronde voor inwoners van Voorhout zonder startlicentie. Tijdens deze wedstrijd begon het echter te regenen. Gelukkig voor de renners waren het premies die uit de lucht kwamen vallen. Ook onze eigen RTV-leden waren van de partij. Zo zagen we onder anderen Bart Warmerdam en Ton Duivenvoorden meedoen aan de koers. De vele premies zorgden er voor dat de renners er zin in hadden en zeker Lukas Wiering. Hij ging namelijk van kiet af aan van start. Sloeg gelijk een gat met de eerste achtervolgers. En kon na zes ronden solo de handen in de lucht gooien. Hij wist zijn maatje Jeroen Kaandorp voor te blijven, die de sprint van de achtervolgende groep wist te winnen.

Morgen (zondag 17 september) staat gelijk de volgende wedstrijd op het programma van het Tactic Wielercircuit. Het is een druk programma:

  • 12.00 uur  Dikke banden races voor de jeugd
  • 13.00 uur  Wedstrijd vijf van het Tactic Wielercircuit
  • 14.00 uur  Burgerronde voor inwoners van Hillegom
  • 14.45 uur  Sportklasse (M)
  • 15.45 uur  Junioren, amateurs (M)

Sponsoren


alt