U bent hier:

Leiderstrui blijft om dezelfde schouders na de Ronde van Noordwijkerhout

09/09/2023

Noordwijkerhout viert feest, dat betekend dat het ook weer tijd is voor de Ronde van Noordwijkerhout. Op woensdag 6 september is de zon volop aanwezig als de eerste categorie van start gaat: de dikkebanden race. De jongste coureurs gingen over 2 rondes met elkaar de strijd aan, de oudste over 4 rondes. Alle renners en rensters kregen een medaille als prijs voor hun deelname.

Om 15:00 uur mochten de heren startlicenties de benen laten spreken. Met een uur en 5 ronden aan koers voor de boeg zou het in combinatie met de hitte geen makkelijke middag worden. Na 20 minuten rijden er twee sterke koplopers weg, Klaas van Hage en Thijs Jacobs. Zo dramatisch als een koers kan zijn, gold dit niet voor de leidersprijs. Inmiddels had Klaas Thijs al meer dan 20 keer als eerste de streep laten passeren en zodoende ging de leidersprijs met een lichtjaar voorsprong naar hem. Achter de leiders reed verder een groep die zich had losgemaakt van het peloton met onder andere Gerben van der Reep uit Hillegom en lokale favoriet uit Noordwijkerhout Roy Brouwer. 

De koplopers dubbelen na bijna 50 minuten het overgebleven peloton en zo moesten deze na een uur de wedstrijd verlaten. Nu is het aan de overgebleven koplopers en achtervolgers om de finale te beslechten. Als de bel voor de laatste ronde klinkt maakt de Havenstraat in Noordwijkerhout zich op voor een ‘’sprint a deux’’. De sprint loopt echter uit op een klein drama. Na een misverstand met een motard vallen de twee leiders op de klinkers. Na een sprint te voet met de fiets in de hand weet Thijs Jacobs in het ontsierde slot aan het langste eind te trekken. Het groepje achtervolgers kent ook nog een uitvalspoging. Gerben van der Reep maakt het Podium af.

Omdat Twan Altorf op een nette 4e plek eindigde, veranderd er aan de kop van het klassement van het Tactic Wielercircuit helemaal niets; Twan mocht zijn leiderstrui behouden en draagt hem opnieuw bij de volgende koers in Voorhout. Bastiaan van Dijk behoud zijn tweede positie in het klassement door achter Twan op de 5e plek te finishen. Klaas schuift door zijn 2e plek in de wedstrijd de top 3 binnen en staat nu op een bronzen positie. Het blijft ontzettend spannend in het klassement nu we halverwege zitten; één wedstrijd missen of slecht zitten en je bent je positie kwijt. We zijn benieuwd wat Voorhout ons gaat brengen op aankomende zaterdag 16 september.

De dag werd in Noordwijkerhout uiteindelijk afgesloten met een heuse tandemrace. Diverse dorpelingen (in oranje-outfit) gingen de strijd met elkaar aan; waarna nog een echte podium ceremonie plaatsvond, inclusief witte, rode én gele trui.

Sponsoren


alt