U bent hier:

Grootse solo winnaar Altorf in Ronde van Noordwijk

03/09/2023

Afgelopen zaterdag 2 september stond de tweede wedstrijd van het Tactic Wielercircuit op het programma. In een sfeervol Noordwijk werd er gestreden om de eer, prijzen en punten voor het klassement. Een klassiek rondje om de kerk en om de kermis heen kregen de heren renners voorgeschoteld, waarop zij een wedstrijd van 1 uur en 5 ronden hadden af te leggen.

De nummers één (Leon Hofman) en twee (Willy Heeneman) van de eerste wedstrijd in het circuit schitterden in Noordwijk door afwezigheid. Waardoor er kansen waren voor de rest van het pak om een gooi te doen naar de leiderstrui. Er stonden 42 renners aan het vertrek en daaronder zaten wel een paar topcoureurs. Er werd vanaf het begin gelijk gas gegeven om te proberen de mindere goden al op afstand te rijden. De eerste vijf ronden bleef alles echter bij elkaar op een enkele losser na. Dat vond Twan Altorf lang genoeg en hij plaatste een verwoestende demarrage in de straten van Noordwijk. Snel had hij een gat dat lang rond de vijftien seconden bleef hangen. Achter hem wist een groep van veertien renners zich van de rest van het peloton los te maken. De samenwerking leek goed, want heel even kwamen zij terug tot op vijf seconden van Altorf. Die de rest aanvoelde komen en nog maar eens op de pedalen ging staan. Snel liep zijn voorsprong weer op en breidde hij deze zelfs uit tot boven de minuut. Deze voorsprong gaf Altorf niet meer uit handen en de laatste ronde kon hij genietend afleggen. Om na een solo van een uur de handen in de lucht te mogen gooien, pal voor de deur van zijn opa.

Achter Altorf was de strijd om de resterende podium plekken in de groep van veertien. Er waren een aantal kleine ontsnappingen en even leek het of vier renners het hazenpad konden kiezen, maar zij werden weer snel teruggepakt. Het ging dus uitdraaien op een sprint, waardoor de laatste ronde met een gemiddelde van ruim 46 km/u werd afgelegd. De tweede plaats werd een prooi voor Noordwijker Yves Vergeer, die Voorhouter Marc Stouten nipt voor wist te blijven. Dat er wel wat kwaliteit op het podium stond, dat mag duidelijk zijn. Altorf wist eerder dit jaar nog de La Marmotte als 16e te eindigen. Vergeer werd eind 2022 nog 14e op het NK Allround schaatsen. En Stouten was al diverse keren deelnemer aan het WK voor doven en de Deaflypmics, waar hij vorig jaar de bronzen medaille veroverde in de wegwedstrijd.

In het klassement van het Tactic Wielercircuit is het razend spannend. Na zijn eerdere zevende plaats in de Omloop van de Bollenstreek is Altorf na zijn winst in Noordwijk de leider, met slechts een half puntje voorsprong op Bastiaan van Dijk, 34,5 om 34. Van Dijk wist in beide koersen vierde te worden. De derde plaats wordt gedeeld door Timo de Waard en Maurice Barendse met 32 punten. Verder staan ook Marc Stouten, Klaas van Hage en Bart van Ruiten nog voorin het klassement.

Aanstaande woensdag 6 september gaat het circuit verder met de wedstrijd in Noordwijkerhout. Vanaf 14.00 uur zal de jeugd hun dikke banden wedstrijden hebben, waarna de wedstrijd van de Startlicentie om 15.00 uur aanvangt. Om 16:00 uur is er daarna nog een tandemrace.

Sponsoren


alt