U bent hier:

Nieuwe clubkampioenen 2023 en uitreiking waarderingsspelden

13/05/2023

Afgelopen donderdagavond 11 mei werden bij RTV De Bollenstreek de traditionele clubkampioenschappen verreden.

Voor de start van de wedstrijd werden eerst twee oud bestuursleden door de KNWU in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Voor Sandra Bijwaard en Hans van Noort was een mooie onderscheiding in vorm van een erespeld namens de bond hun deel.

Voor wat betreft de wedstrijd mochten de renners en renster door de vochtige omstandigheden hun borst nat maken. Er werd in 3 categorieën gereden: 40 plus, 40 min en Nieuwelingen en Dames. Vanwege een vroege vlucht werd er al snel een definitieve plooi in de wedstrijd gelegd. De zes koplopers Etienne van Poecke, Sander Huinen en Sem v/d Putten (allen Swabo), Roy Brouwer, Rob Janssen en Luke Kooij werkten eendrachtig samen en konden al snel een mooie voorsprong opbouwen die door het overgebleven peloton niet meer te dichten was.

Verrassend in de kopgroep waren good-old Rob Janssen als enige 40 plusser en Roy Brouwer die pas vorig jaar zijn intrede maakte in het peloton. De Swabo mannen maakten de koers hard maar kregen deze strijders net als Luke Kooij niet uit het wiel. Toen het weer echt ronde van Italië achtige vormen ging aannemen (het kwam met bakken uit de hemel) werd het ronde bord op 3 gezet en kon de finale beginnen.

De sprint in de categorie Niewelingen en Dames leverde een knappe overwinning op voor nieuweling Tygo v/d Putten. Hij redde het net voor Micha Bijster en Joël Willemsen. Omdat Rob Janssen alias Pedaleur du Photo als enige 40 plus renner was mee geslopen in de kopgroep kon hij solo naar de winst. In de sprint van het peloton haalde de buffel Chris Cappel het net met een band dikte voor de bom van Hillegom Hans van Eijk. De finale van de 40 min categorie werd een spervuur van aanvallen door de Swabo mannen waar Roy Brouwer en Luke Kooij op moesten antwoorden. Dit brak ze uiteindelijk toch op waardoor het podium door de Swabo mannen werd ingevuld. In een mooie sprint won Sem v/d Putten voor Sander Huinen en Etienne van Poecke. Dubbel feest dus bij de familie v/d Putten die met 2 broers als clubkampioen ondanks het slechte weer een mooie avond beleefden.


Podium 40 min: Clubkampioen 2023 = Sem v/d Putten, 2e Sander Huinen en 3e Etienne van Poecke.


Podium 40 plus: Clubkampioen 2023 = Rob Janssen, 2e Chris Cappel en 3e Hans van Eijk.


Podium Nieuwelingen en Dames: Clubkampioen 2023 = Tygo v/d Putten, 2e Micha Bijster en 3e Joël Willemsen.

Voor de volledige uitslag kun je kijken op de site van MyLaps.

Sponsoren


alt