U bent hier:

van den Berg team bij Joop Zoetemelk Classic 2023

23/03/2023

Het leek ons leuk om met het “RTV van der Berg team” deel te nemen aan deze classic.

Wij (Fred Bromsma, DirkJan Colijn, Piet Heemskerk, Frans Nederpel, Wilbert van der Star, en Geek van der Zalm) hadden ons ingeschreven voor de 75 km, deze afstand startte om 09:00 uur. Bij elkaar met in- en uitrijden kom je ook al snel richting 100 km. We verzamelden bij de Sikkens alwaar we stipt om 08:15 uur vertrokken richting Leiden.

Er zijn dit jaar vier routes met verschillende afstanden: 150, 100 ,75 en 50 km. Alle routes zijn volledig uitgepijld en m.b.v. GPX bestand te rijden en onderweg een verzorgingsposten waar je iets te eten en drinken krijgt.

Zo vroeg in het jaar is de Zoetemelk classic een mooie Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers zo aan het begin van de lente. De route startte en finisht in het Leidse park ‘De Bult’ en voert langs Stompwijk, Alphen a/d Rijn helemaal door het Groene Hart.

Bij de start ontstond zelfs een flinke file van de deelnemers die met Joop zelf op de foto wilden. (zie bewijs)

Op ongeveer de helft van de toer was er een groots opgezette verzorgingspost opgesteld waar je werd voorzien van bananen, snelle Jelle en drinken etc. We kwamen daar ook Annemarie Stouten tegen. Die zou met Marc in Limburg gaan fietsen maar door de voorspelde regen had ze besloten voor zichzelf te fietsen en zag ons staan bij de verzorgingspost. Die groene clubkleding valt dus goed op! Aldaar werden we door een ketting specialist erop geattendeerd dat er betere smeermiddelen te koop waren dan de vette middelen die iedereen op zijn ketting had gesmeerd. Met een gratis uitprobeer sample en en een sanitaire afhandeling vervolgden we onze weg.

De voorspelingen waren niet al te rooskleurig, maar we hebben de hele dag met goed weer gereden en de wind speelde ook geen rol.

Met bijna 3000 deelnemers was de 16e Joop Zoetemelk Classic weer een groot succes. Op een enkel buitje na heeft iedereen de toertocht met prima weer uitgereden.

Rond het middaguur waren we weer terug in Leiden. Na het geijkte rondje appelpunt met slagroom en een kop koffie zijn we weer huiswaarts gekeerd. We hebben genoten van een fantastische fietsdag en danken de organisatie voor het uitzetten van de toer.

Sponsoren


alt