U bent hier:

Open Kampioenschap Cross

28/01/2023

Afgelopen zondag 22 januari 2023 werd op het Ter Specke crossparcours het Open Kampioenschap cross gehouden. Het was een koude maar droge dag en met een redelijke bezetting in de categorieën 40- (10 renners) en 40+ (15 renners). Maar beste dames en nieuwelingen waar zijn jullie? Er waren drie prijzen met bloemen weg te geven, maar er deed welgeteld maar één dame mee!

De dame die als enige tussen al het mannengeweld reedt was Claudia Henrich. Helaas voor haar (of niet) dus zonder tegenstanders en daarom kon zij zonder sprint over de finish komen en pakte daarmee de nummer 1 podium plaats.
Bij de wedstrijd van de 40+ was het Gerard van Rijssel die vanaf het begin de kop pakte en hem niet meer weggaf. Hij reed eenzaam aan kop en pakte na ruim 43 minuten koers de 1e plek op het podium. De nummers 2 en 3 waren nog behoorlijk gewaagd aan elkaar, maar met 5 seconden verschil kwam Martijn Heemskerk net iets eerder over de finishlijn dan Jens Gilling.
De 40- wedstrijd ging tussen drie mannen die elkaar elke ronde constant afwisselden. Uiteindelijk was het Lucas Keuning die een paar ronden voor het einde weg reedt en een gat sloeg naar zijn directe tegenstanders. Na 53 minuten koers kwam hij met 30 seconden voorsprong op de nummer 2 als eerste over de finish. Stef Marijt was deze nummer 2 voor het podium en Sander Huinen reed daarachter nog zijn snelste (laatste) ronde, maar werd 3e op 15 seconden van Stef.

Het Open Kampioenschap cross was alweer de laatste cross-wedstrijd van het seizoen 2022-2023 bij RTV De Bollenstreek. De SwABo-crosscompetitie wordt nog afgesloten met de finale op zondag 29 januari aanstaande bij Swift in Leiden.
Op zondag 19 en 26 februari 2023 starten we alweer met de tweedaagse openingscompetitie van het wegseizoen 2023 met de Grand Prix Koelhuis van den Berg.
Op onze website vind je sinds deze week ook de nieuwe wedstrijdkalender van 2023.

Hieronder nog de foto's van de podia van het Open Kampioenschap Cross:

OKC RTV De Bollenstreek - categorie 40- (senioren)

  1. Lucas Keuning
  2. Stef Marijt
  3. Sander Huinen

OKC RTV De Bollenstreek - categorie 40+ (veteranen)

  1. Gerard van Rijssel
  2. Martijn Heemskerk
  3. Jens Gilling

OKC RTV De Bollenstreek - categorie dames/nieuwelingen

  1. Claudia Henrich

Sponsoren


alt