U bent hier:

De Leiderstrui wisselt in nat Hillegom

18/09/2022

Na een mooie koersdag op zaterdag in Voorhout is zowel het weer als klassement omgeslagen in Hillegom.

Aan het eind van de ochtend was het tijd voor de jongste renners. Onder begeleiding van onze Motards gingen zij in 3 verschillende categorieën van start voor de Jumbo-Visma Dikke Banden Race.

 

Hierna was het de beurt aan de Startlicentie rijders. Een niet al te grote opkomst mocht het spektakel in de koers niet drukken. Onze leider in de Bemelman-Bikesport leiderstrui Bob Jonkheer moest hand en tand bijzetten om de grote concurrent Klaas van Hage achter zich te houden. In het geweld van de twee kemphanen wist Wouter Roos ervandoor te gaan met de overwinning gevolgd door Justin Plijter. Klaas van Hage sluit het podium af en neemt de leiderstrui in het Bollenstreek-Circuit over. De strijd gaat door volgende week in Lisse.

Om half 3 waren de burgers van Hillegom aan zet op een steeds natter wordend parcours. Na vele premiesprints en 3 ronde klassementen was het Alex de Vries die aan het langste eind trok in de sprint.

De dames sloten de dag af met hun koers. Een klein peloton ging van start aan de Meerlaan. Het kleine aantal rensters maakte er zeker een mooie strijd van die Tessa Dijksman uit Velsen wist te winnen. Het podium bestond verder uit Miranda Bik (2e) en Bianca Bakker.

Grote dank aan alle vrijwilligers die er ondanks het weer stonden om voor de renners en rensters een veilige koers te garanderen. Grote dank ook aan scouting Tjarda uit Hillegom voor hun diensten. We hebben er met zijn allen een mooi evenement van gemaakt.

 

Volgende week zondag 25 september zijn we in Lisse voor de Ronde van Lisse. Op 2 Oktober volgt het sluitstuk in het Bollenstreek-circuit tijdens de Omloop van de Bollenstreek. Wij kunnen hierbij nog veel hulp gebruiken. Wil jij een handje toesteken op 1 van deze dagen? Stuur dan een mail naar info@rtvdebollenstreek.nl.

Sponsoren


alt