U bent hier:

Donderdagavond Competitie - 28 juli

28/07/2022

Met een bescheiden deelnemersveld en alom aanwezige koerleiding van start op een winderig Ter Spekke. Al snel wordt de koers uiteen getrokken door hardrijders als Tim van der Zalm en in een bloedvorm verkerende Nick Toonen. Ook bij de B categorie trekken klasbakken van veteranen al snel ten strijde. De overheerlijke worsten van Persoon zijn zonder veel strijd vergeven aan Roy Brouwer en Tim van der Zalm.

Na enige tijd is de rust wedergekeerd bij de B categorie. De mannen en dames die op hun limiet rijden, hopen dat de strijdbijl nog even begraven blijft.

Na enige tijd vormt zich een stabiele kopgroep bij de A-renners met de volgende namen:

  • Tim van der Zalm
  • Nick Toonen
  • Joram Verkerk
  • Danny den Hollander

De kopgroep die met noordoostenwind vertrokken leek te zijn begint na 40 minuten kuren te vertonen, de voorsprong loopt terug.

Bij de B lijkt ondertussen een hoog tempo Joel Willemsen teveel te worden, quote opgevangen vanuit het juryhuis: ‘’Mijn benen zijn kapot’’.

Het jagende peloton lijkt de kopgroep letterlijk de kop te kosten.

Het stokje leek te worden overgenomen door Justin Plijter en onze oosterbuur Gerrit Heinrich, echter mocht de inspanning niet baten.

Bij beiden categorieën ondertussen weer uitloop-pogingen, in de B speelt zich een waar slagveld af, waar het peloton in 3 evengrote stukken is getrokken. Bij het ingaan van de laatste 3 ronden bij de B wordt de dans geleid door Hugo Heijtmeier en Tom Broersen. Na een eindsprint gaat de ultieme eindprijs naar Martin Schalkers gevolgd door Tom Broersen en Roy Brouwer.

Bij het ingaan van de finale bij de A-categorie is er een kopgroep van 6 man die de gaan strijden voor de prijzen. Joram Verkerk gaat er met plaats 1 vandoor, gevolgd door Justin Plijter en Danny den Hollander.

 

Tussensatnd in de competitie

A-categorie

1   Dennis van der Zaal 51,5
2   Teun Groeneveld 44
3   Serginho Wilshaus 43
4   Sander Huinen 41
5   Joram Verkerk 40,5
6   Sem van der Putten 39
7   Danny den Hollander 33
8   Youp de Vos 31,5
9   Niels Remeijer 25
10   Nick toonen 25

B-categorie

1   Thom Broersen 60
2   Mike Duivenvoorde 51
3   Martin Schalkers 49
4   Martijn Buitenhuis 48,5
5   Hugo Heitmeijer  46
6   Loek Teeuwen 32,5
7   Jan Hachmang 30
8   Driek Tolk 30
9   Roy Brouwer 23
10   Demi Könst 19

Sponsoren


alt