U bent hier:

Open Kampioenschap van de Bollenstreek 2022

23/06/2022

Op een werkelijk zonovergoten Ter Specke parcours vond op 16 juni het Open Kampioenschap van de Bollenstreek plaats. Deze keer zonder de hoofdletters RTV in de titel, dus inschrijvingen voor iedere renster en renner.

Gestart met twee aparte pelotons (40- en 40+), wat door de categorie indeling mooie startvelden opleverden die zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Beide pelotons leverden elk een pittige koers, dus de categorieindeling bewees haar waarde!

Bij de 40- ontstond snel een kopgroep van 8 renners, welke een ronde voorsprong nam. De eindsprint werd beslist door Junior Sem van der Putten, gevolgd door onze Venezolaanse gastrenner Yahir Quiroga en als derde kwam Gerrit Heinrich over de finish.

Bij de 40+ waren er diverse ontsnappingen, maar uiteindelijk werd het toch een massasprint. Hierin was Marc Stoute iedereen te snel af, gevolgd door René Duivenvoorden en derde werd Gerben van der Reep.

Yonna van Dam was de snelste bij de Dames en Nieuwelingen en liet dit zien door ruim voor de twee overgebleven nieuwelingen op volle snelheid naar de finish te knallen! In het peloton van de 40+ werd Joel Willemsen tweede en derde werd Roy Tetteroo.
Hierbij alvast de oproep aan alle Dames en Nieuwelingen in de regio om volgend jaar mee te komen strijden om de prijzen op ons parcours.

Een zeer geslaagde dag, met een vrolijke en fijne sfeer bij de huldigingen voor het juryhuisje.

De bloemenpracht werd mogelijk gemaakt door Bloembinderij Van der Hulst en de ereprijzen waren van Hekker Sportartikelen.

Sponsoren


alt