U bent hier:

Heerlijke afsluiting crossseizoen met Clubkampioenschap

30/01/2022

Op zondag 23 januari werd het Crosskampioenschap van de Bollenstreek een heerlijke afsluiting van een crossseizoen in lockdown. Eindelijk een gezamenlijke koers waar iedereen naar uitkeek na ruim een maand lockdown. Zondag gaf ons allen alvast een zetje in de goede richting naar mogelijk meer koersen. En inmiddels weten we na de onlangs gegeven versoepelingen, dat de nieuwe start van het wegseizoen in principe doorgaat.
Maar zondag was het dan de hoogste tijd weer eens een wedstrijd te kunnen rijden en te genieten van de sfeer van de koers. Een deelnemersveld van zo’n veertig man en vrouw; Yonna van Dam die na een moeiteloos in stijl gereden koers haar eervolle prijs mocht ontvangen. De wedstrijd van de 40+ werd gewonnen door Gerard van Rijssel, hij prolongeerde na exact 10 jaar deze titel! Maar hij kreeg het niet cadeau door de hevig achtervolgende Gerrit Heinrich en Bart van Ruiten. De strijd in de 40- als sluitstuk van een prachtige ochtend op Ter Specke ging tussen respectievelijk Lucas en Laurens Keuning en Paul van Eeden.
Na deze afsluiting van een crossseizoen, met uitzicht op de start van het wegseizoen in februari, gaat er hard gewerkt worden om het wegparkoers helemaal in orde te maken voor een mooie clubagenda voor het komende seizoen. Onze eerste wedstrijd is op zondag 20 februari met de GP Koelhuis van den Berg openingscompetitie.

Bekijk op onze website de gehele wedstrijdkalender.

Bekijk hier nog de foto's van het Crosskampioenschap Foto's Dolly's Cycling Shots & Foto's Rob Janssen.

Bekijk op Mylaps de volledige uitslag van het Crosskampioenschap.

Hieronder de verschillende podia:


Dames / Nieuwelingen

  1. Yonna van Dam


40+

  1. Gerard van Rijssel
  2. Gerrit Heinrich
  3. Bart van Ruiten


40-

  1. Lucas Keuning
  2. Laurens Keuning
  3. Paul van Eeden

Sponsoren


alt