U bent hier:

Huidige Corona-maatregelen - update 23 maart

23/03/2021

Tijdens de persconferentie van 23 februari zijn enkele versoepelingen aangekondigd.
Vanaf 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar samen sporten op een buitensport-accommodatie. Voor volwassenen vanaf 27 jaar blijven de bestaande maatregelen van kracht; volwassenen vanaf 27 jaar sporten buiten individueel of met zijn tweeën en op 1,5 meter afstand.

Dit betekend voor onze vereniging dat de Jeugdtrainingen op het parcours gewoon doorgaan; ook mag er met de jeugdleden eventueel een clubwedstrijd worden gereden. Alle andere activiteiten zijn helaas geannuleerd tot nadere orde en het clubhuis blijft doordeweeks en in het weekend gesloten.

Op de persconferentie van 8 maart zijn verdere versoepelingen aangekondigd.
Volwassen vanaf 27 jaar mogen nu ook met maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand gezamenlijk sporten op een buitensport-accommodatie.

Dit betekend voor onze vereniging dat er eventueel weer gezamenlijk mag worden gereden op ons parcours voor volwassenen. De Renvereniging en Wedstrijd-commissie zijn echter van mening dat deze versoepelingen op dit moment nog geen goede mogelijkheden bieden om aantrekkelijke trainingen en/of wedstrijden te organiseren.

Op de persconferentie van 23 maart is aangegeven dat het R-getal en de bezetting in de ziekenhuizen het niet toelaten om de huidige maatregelen te versoepelen.
Alleen de avondklok wordt een uur korter (i.v.m. de zomertijd); vanaf woensdag 31 maart gaat deze in om 22:00 uur.

Ter informatie, zie onderstaand schema voor een overzicht van de huidige maatregelen (© NTFU):

Sponsoren


alt