U bent hier:

Huidige Corona-maatregelen - update 19 mei

22/05/2021

Op 17 mei heeft het kabinet besloten om de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei te zetten en dus verdere versoepelingen mogelijk te maken.

Deze tweede stap houdt onder andere in dat iedereen van 27 jaar en ouder weer samen buiten mag sporten met maximaal 30 personen, als er 1,5 meter afstand bewaard wordt.

Houd rekening met elkaar en anderen!

Laten we wel verstandig met dit privilege omgaan. Houd daarom rekening met elkaar en anderen, zoals je clubgenoten, vrienden én andere weggebruikers en respecteer de 1,5 meter afstand. Dat betekent niet schouder aan schouder naast elkaar. Geef ook de ruimte als je inhaalt of passeert, wacht bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt. 

Ben je met veel? Splits dan de groep op in kleinere groepen. Als richtlijn adviseren we onder normale omstandigheden een maximale groepsgrootte van 14 personen. Ga voor jezelf na of dit ook in coronatijd kan, door te kijken naar factoren als de route (is er veel of weinig verkeer), het tijdstip (in het weekend of door de weeks), het weer (bij mooi weer trekken meer mensen erop uit) en ervaring van je leden (weet iedereen hoe je in een groep rijdt, is iedereen goed op elkaar ingespeeld). 

Daarbij geldt in het algemeen voor de renvereniging:

  • Houd de trainingen en activiteiten uitsluitend voor de eigen clubleden zodat er minder reisbewegingen zijn;
  • Een groep sporters tot en met 26 jaar kan begeleid worden door trainers van 27 jaar of ouder. Hierbij houden de trainers 1,5 meter afstand tot elkaar en de trainingsgroep;
  • Competities zijn niet toegestaan.

Voor iedereen geldt dat mensen met klachten die kunnen wijzen op corona thuis blijven. Gebruik altijd het gezonde verstand.

Opstarten wedstrijden in coronatijd

We blijven ondertussen druk bezig met het maken van plannen en procedures voor het opstarten van wedstrijden in coronatijd. In het kenniscentrum zijn documenten te vinden over het opstarten van wielerwedstrijden in coronatijd, een algemene routekaart en meer informatie over PCR- en sneltesten bij wedstrijden.

 

Voor verdere informatie zie de websites van de NTFU en de KNWU.

Sponsoren


alt