U bent hier:

Nieuwsbrief toerafdeling nummer 1 -2020

14/12/2020

Nieuwsbrief toerafdeling nummer 1 -2020

Nieuwsbrief Toerafdeling RTV De Bollenstreek – nummer 1 - 2020

Door de coronamaatregelen is het clubhuis gesloten en is er geen mogelijkheid om als leden van de toervereniging bij elkaar te komen. Gelukkig mogen we nog wel door blijven fietsen in kleine groepjes van 2. Maar na de rit nog even gezellig gezamenlijk een kop koffie drinken is in het clubhuis niet mogelijk. Ook zullen erop oudejaarsdag geen activiteiten plaatsvinden op en rondom het clubhuis. Dus geen verloting, wandeling, oliebol of drankje.

Wij als bestuur betreuren uiteraard ook dat er minimaal (fysiek) contact mogelijk is met onze leden. Maar om toch nog iets van een binding met onze leden te hebben heeft het bestuur besloten om een nieuwsbrief op te stellen met wat informatie over zaken die zich toch afspelen binnen de vereniging. Volgens ons is dit een primeur want we hebben nog niet eerder een nieuwsbrief verspreidt.

Corona update                       

Gelukkig is er nu eindelijk een lichtpuntje en dat is dat er hopelijk vanaf midden januari 2021 gestart gaat worden met vaccineren. Welleswaar eerst de mensen in de zorgtehuizen en werkende in de zorg maar het is een start. Hierna dan de 60-plussers. Gezien de gemiddelde leeftijd van 62 jaar binnen onze vereniging kan het niet anders dat wij ook redelijk snel aan de beurt zijn. Laten we hopen voor aanvang van het zomerseizoen 2021.

    Vacatures binnen de vereniging                            

Ondanks de coronacrisis stopt het besturen van een vereniging niet. Graag willen we jullie erop attenderen dat er verschillende vacatures zijn ontstaan. Ten eerste heeft onze huidige secretaris Chiel Renique aangegeven te zullen stoppen per de Algemene Leden Vergadering van 2021 (februari/maart). Dus zoeken we een nieuwe secretaris. Gelukkig heeft al een lid aangegeven hierover na te willen denken. Maar het zou goed zijn als anderen zich ook voor deze functie zouden melden.

Verder hebben Maarten en Coby van den Nouland het bestuur alvast laten weten dat zij op de wat langere termijn ook willen stoppen als penningmeester en ledenadministrateur. Dus ook hiervoor een oproep om je te melden voor deze functie.

Daar blijft het niet bij want ook in het verenigingsbestuur zijn vacatures. Dat bestuur bestaat op dit moment uit een secretaris en een bestuurslid accommodatie. Dus daar zijn in ieder geval vacatures voor de functies van voorzitter en penningmeester.

We hebben dus dringend vrijwilligers nodig die deze functies willen vervullen. Op dit moment hebben de meeste bestuursleden al dubbelfuncties en dat kan niet zo doorgaan.

Graag verwijzen we jullie door naar de vacaturebank waar jullie de inhoud van deze functies kunnen nalezen. En uiteraard kan je altijd met je vragen terecht bij een van de bestuursleden.

Enquête

Inmiddels hebben jullie een email van het bestuur ontvangen met het verzoek een leden-enquête in te vullen. We willen graag van jullie weten hoe jullie het lidmaatschap van de RTV De Bollenstreek ervaren. Wat is de toegevoegde waarde van de vereniging? Wat kan er anders/beter? Dit enquête wordt uitgevoerd met medewerking van de NTFU en is voor het bestuur anoniem. Mocht je de enquête nog niet ingevuld hebben dan alsnog een vriendelijk verzoek dit te doen.

    Oproep zelfgemaakte routes aan te leveren    

  • Dankzij GPS en platforms als Garmin, Routeyou, Komoot en Strava wordt het steeds makkelijker om zelf routes te maken en te rijden. Ook routes die op deze platforms staan, die door anderen zijn gemaakt en geplaatst op de eerdergenoemde platforms zijn vrij makkelijk te downloaden. We zien op Strava ook dat onze eigen leden mooie routes verrijden die geschikt zouden kunnen zijn om aan ons huidige rittenbestand toe te voegen. Als bestuur willen we jullie dan ook oproepen om die gps-routes aan te leveren bij de rittencommissie welke bestaat uit Ton Plompen en Henry Damen.

Kilometerregistratie 2019/2020                           

Gezien de coronamaatregelen konden we in principe onze clubritten het afgelopen seizoen niet allemaal rijden. In principe want het bleef natuurlijk altijd nog mogelijk om de routes te downloden en de clubritten in groepjes of op individuele basis te verrijden waardoor de gereden kilometerregistratie toch plaats kon vinden. Net zoals de andere fietskilometers die door onze leden worden volbracht. Als bestuur willen we nog eens benadrukken dat het puur om een kilometerprestatie gaat en niet om een competitie. Er zijn in die zin geen “winnaars”. Je kunt wel mooi vergelijken hoeveel maatjes in het seizoen hebben gereden. En als je binnen je eigen groepje een competitie wilt houden is dat natuurlijk prima en dan mag je je winnaar voelen. Maar verder dan dat gaat het niet om de eenvoudige reden omdat niet in de gelegenheid is om dermate veel te fietsen dat er een kans gemaakt wordt om überhaupt een competitie te winnen. Zie het maar als deelname aan de Olympische Spelen; meedoen is belangrijker dan winnen.

  Vrijwilligers bedankt!  

Zoals al veel vaker is gemeld kan een vereniging niet zonder vrijwilligers. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging geen bestaansrecht. Een vereniging draait op vrijwilligers Sterker; je hoeft niet eens lid te zijn om toch vrijwilliger te zijn bij RTV De Bollenstreek. Het bestuur wil dan ook alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar en hoopt ook in 2021 op jullie te kunnen rekenen.

Verder roepen we leden die nog geen vrijwilliger zijn om nog eens naar de vacaturebank te kijken die gepubliceerd is op de website. Je hoeft niet persé ieder week klaar te staan want is genoeg vrijwilligerswerk te doen op incidentele basis. Zoals we ook in ons vrijwilligersbeleid hebben opgenomen stellen we dat ieder lid van de vereniging een potentiële vrijwilliger is.

Ten slotte              

Via deze nieuwsbrief wil het toerbestuur alle leden een vrolijk kerstfeest wensen. Helaas moet dat in kleine kring gevierd moet worden. Net zoals oud- en nieuw. Maar zoals al eerder in deze nieuwsbrief gememoreerd; er is licht aan het eind van de tunnel door de komst van een vaccin. We wensen jullie een goede jaarwisseling en een coronavrij 2021

Groeten,

Chiel Renique, Maarten en Coby van den Nouland, Bart Warmerdam, René van Kesteren en Gerard Kulk

Sponsoren


alt