U bent hier:

Start KNWU Wielerschool bij RTV De Bollenstreek op 26 augustus

12/08/2020

Wielrennen vereist de nodige vaardigheden. Goed een bocht kunnen aansnijden bijvoorbeeld, of met zelfvertrouwen afdalen. Uiteraard kun je daar prima zelf op oefenen. Maar wil je wat sneller progressie boeken, dan kan een training erg handig zijn. Zo’n training vind je bij RTV De Bollenstreek in samenwerking met de KNWU.

Je fiets goed beheersen zorgt niet alleen voor meer plezier en zekerheid als je wielrent, je vergroot er ook je eigen veiligheid mee. Omdat je precies weet hoe je moet reageren op een onverwacht obstakel bijvoorbeeld, of omdat je exact weet hoe hard je door een bocht kunt. Vaak zit het hem in de details waneer je zo’n vaardigheid wilt aanleren. En dan is het erg fijn als een trainer je net die ene tip geeft die je nodig had, of je wijst op een verkeerd aangeleerde techniek.

Op 26 augustus aanstaande start bij RTV De Bollenstreek een nieuwe reeks van de KNWU Wielerschool.

De trainingen van de KNWU Wielerschool zijn bedoeld voor volwassenen, en vooral gericht op wat minder ervaren wielrenners. Maar ook als je al iets meer ervaring hebt, dan kun je bij de wielerschool terecht. In enkele gevallen is er namelijk een speciale vervolgtraining waarin je een bepaalde vaardigheid nog verder kunt verbeteren. De trainer beoordeelt daarnaast per groep wat het niveau is. Daardoor sluit een training altijd zo goed mogelijk aan bij de behoefte van de deelnemers. 

De trainingen zijn gefocust op heel wat facetten van het wielrennen. Technieken bovendien waar iedere wielrenner wat aan heeft. Zo is er een klim- en afdaaltraining, een training die zich richt op je algemene fietsbeheersing, maar bijvoorbeeld ook een training die je alle kneepjes leert van het fietsen in een peloton. 

Lijkt het je interessant om voor meerdere onderdelen een training te doen? Dan heeft de KNWU ook een combi-deal, waarbij je meerdere trainingen volgt voor een sterk gereduceerd tarief.

De trainingen duren zo’n twee uur gemiddeld, en vinden grotendeels plaats op onze afgesloten wielerbaan, en anders op verkeersluwe locaties. Op knwuwielerschool.nl vind je het complete aanbod in Lisse en daar kun je je ook inschrijven en lees je meer over iedere specifieke training en de kosten.

Sponsoren


alt