U bent hier:

Opstapgroep toerfietsen 5 september van start

11/08/2020

 

Opstapgroep 2020 RTV De Bollenstreek, sept/okt

Doel: toerfietsers in de regio die wel al zelf op de racefiets ritjes maken, onder begeleiding trainen voor langere afstanden en het rijden in een groep. Mikpunt is het als groep zonder problemen uitrijden van een tocht van 80 a 90 km. 

Wegens Corona ging de in april/mei geplande training niet door. Nu weer met groepen gereden mag worden, wordt mede op verzoek van de oorspronkelijke deelnemers aan de opstapgroep, alsnog in het najaar de training 2020 gestart. De training is gespreid over 6 zaterdagochtenden vanaf  5 september a.s. Via leuke routes leert u de regio nog beter kennen. Het programma ziet er als volgt uit:

Start van 5 september t/m 19 september telkens om 9u, vanaf clubhuis RTV, van 19 sept t/m 11 okt om 8u.

  1. 5 sept. 9u: eerst bijeenkomst met koffie, uitleg over rijden in groepen, aandachtspunten voor technische staat van de fiets. Vertrek uiterlijk 10u: ritje van 40 km in rustig tempo (bv 25 op de teller). Na afloop koffie of fris en evaluatie.
  2. 12 sept. 9u: koffie en nog even geheugen opfrissen, mede naar aanleiding van de eerste ervaringen van 6 sept. Vertrek rond 9u30 voor een iets langere rit 50 km, rustig tempo. Indien gewenst koffiestop onderweg. Na afloop koffie of fris en evaluatie.
  3. 19 sept: Vertrek 9u voor rit van 60 km met koffiestop onderweg. Tempo ietsje hoger (26 a 27 op de teller). Na afloop evalueren met koffie/fris
  4. 26 sept:  Vertrek om 8u, 70 km met koffiestop, evaluatie met koffie/fris
  5. 3 okt: Vertrek om 8u, 80 km met koffiestop, evaluatie met koffie/fris
  6. 10 okt: Vertrek om 8u, 90 km met koffiestop, evaluatie met koffie/fris

 

Het pakket, bestaande uit:

  • 6 zaterdagochtenden onder begeleiding trainen voor het zonder problemen uitrijden van een tocht van 80 a 90 km.
  • De bij de ochtenden horende consumpties voor en na de rit in het clubhuis
  • Een bidon en een achterspatlapje

 

wordt u aangeboden voor 25€ , te voldoen bij de start van de cursus.

U kunt zich aanmelden via een mailbericht aan    a.renique@hccnet.nl Voor eventuele vragen: Chiel Renique, secretaris RTV Toervereniging; 0252-348468

Sponsoren


alt