U bent hier:

Toergroep Hekker

2020  PROFIEL  GROEP  HEKKER  EN  HEKKER SENIOREN 
Groep Hekker is één van de oudere toer groepen van de vereniging. De naam Hekker komt van de voormalige racefietsspecialist Bart Hekker uit Voorhout die zelf ook vele jaren mee fietste en even zovele jaren kledingsponsor van de groep was. Op dit moment kiest de Hekker groep ervoor om ieder in eigen kleding te laten rijden.  Groep Hekker bestaat uit 8 mannen en heeft een sportief toer gedrag. Dat wil zeggen dat er getracht wordt om als éénheid een zo hoog mogelijk gemiddelde snelheid te rijden. Hierbij is verantwoord en veilig rijden steeds uitgangspunt. We rijden sportief achter elkaar. Bijpraten doen we dus pas na de rit in het clubhuis waar we in principe gelijktijdig aankomen. Samen uit, samen thuis, dus iedereen past zich aan waar en wanneer dat nodig is. Door onze manier van rijden vinden wij uit veiligheidsoverweging het rijden met 8 man maximaal. Omdat vaak niet iedereen aanwezig is, is uitbreiding met één of maximaal twee mannen mogelijk. Afhankelijk van de omstandigheden komen wij in het clubhuis terug met een gemiddelde snelheid van 29 tot 32 km per uur. Van 1 maart tot en met oktober rijden we op zondag een door de club aangeboden rit. Als het weer het toelaat rijdt een uitgedunde groep de wintermaanden een zelf gekozen route van 50 – 60 km. Als er voldoende animo binnen de groep is organiseren we in het seizoen een meerdaags fietsuitje.
Hekker Senioren is een afscheiding van de Groep Hekker. Voorheen was dit ploeg B maar omdat het hier zeker geen B keus betreft noemen we ze in het vervolg met meer respect Hekker Senioren. Krasse knarren van ver voor het tijdperk van de triple en de compact. Waar tegenwoordig niemand zich  nog schaamt om met 34 x 32 de heuvels in te trekken reden deze mannen de Limburgse en Belgische klassiekers ooit met 42 x 26. Honderdduizenden km's gefietst en enkelen reeds de 80 gepasseerd rijden deze mannen met veel plezier nog een paar keer per week op de racefiets. Afstand en snelheid zijn niet meer van belang. Hekker Senioren bestaat momenteel (2020) nog uit 4 personen die al vele jaren samen rijden en volledig op elkaar zijn ingespeeld. Uitbreiding is hierdoor ongewenst.
In november organiseren we voor beide groepen een gezamenlijk diner waarbij ook de partners aanwezig zijn.
Wilt u meer info over Groep Hekker of weten of er nog ruimte is om mee te fietsen dan kunt u één van ons aanspreken in het clubhuis of  contact opnemen met Jaap Kortekaas. Tel: 06-47111534  jaapkortekaas@live.nl 

Sponsoren


alt