U bent hier:

Toergroep Wendy's Team

Beschrijving Wendy’s Team bij RTV De Bollenstreek

Wendy’s Team is ontstaan vanuit de Hoogkamer groep, onder leiding van Hans Hoogkamer. Er waren in die groep 24 leden, waardoor in deze groep de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Leden hebben zelf hun keuze kunnen maken in welke groep zij bleven of verder gingen en vanaf begin 2016 is deze nieuwe setting een feit.

Wendy’s Team is een toergroep onder leiding van wegkapitein Wendy Rotteveel. We rijden in groen/ zwarte tenues die we zelf ontworpen hebben.

Er zijn momenteel 12 leden van de RTV die met deze groep meefietsen en daarvan zijn er 3 dames. De meeste van deze leden fietsen het hele jaar door, zowel in de zomer als in de winter. In deze groep staat veiligheid hoog in het vaandel; wij houden ons aan de verkeersregels, rijden op het fietspad, stoppen voor een rood verkeerslicht enz. We werken met de bekende handgebaren, tekens en kreten, maar ook met fluitsignalen en willen zo een voorbeeld zijn op de weg. Er wordt onderling gerouleerd, dus ieder rijdt eens een keer op kop; de één wat langer dan de ander maar dat maakt niets uit. Er wordt sowieso gedurende iedere rit rekening met elkaar gehouden; er wordt op elkaar gewacht als er iets is (denk aan lekke band o.i.d.) en men blijft bij elkaar totdat we weer in het clubhuis zijn. Onderling respect en plezier in het fietsen staan voorop.

Het tempo van deze groep ligt zo rond de 25-26 km bewogen gemiddelde snelheid per uur. Dit houdt in dat er bij tegenwind 27-28 km/u wordt gereden en bij meewind rond de 30-32 (uitzonderingen bij windkracht 5-6 natuurlijk daar gelaten). Het begin van iedere rit wordt rustig aan gestart met een snelheid van rond de 26 km/u, om de spieren eerst warm te fietsen, waarna het tempo rustig aan wordt “opgebouwd”.

De afstanden die gereden worden zijn vanaf maart met enige opbouw, maar omdat de meeste het hele jaar door rijden, zal de opbouw niet meer dan een maand in beslag nemen. We rijden in principe de ritten uit het boekje van de RTV, maar als iemand van de groep een mooie rit heeft die hij/ zij eens wil rijden dan is dat ook mogelijk. iedere rit is er een koffiepauze, zowel in zowel de zomer als in de winter. We eindigen iedere rit in het clubgebouw en diegene die willen doen daar nog een bakkie waarna ieder weer zijn eigen weg richting huis vervolgt.

In de winter zijn de ritten erg afhankelijk van het weer, de ritten zullen dan over het algemeen wat korter zijn maar nog wel rond de 50-60 kilometer.

Sinds 2015 wordt er een meerdaagse fietstocht met overnachting(en) georganiseerd. Dit is de afgelopen jaren een enorm gezellig en zeer geslaagd evenement geweest die we er in willen houden. Daarnaast organiseren we jaarlijks aan het einde van het zomerseizoen een gezellig avondje waarbij de partners ook van harte welkom zijn.

De starttijden van Wendy’s Team zijn op zondagochtend in de zomer om 8:00 uur, in het voor- en in het najaar om 8:30 uur en in de winter om 9:00 uur.

Voor meer informatie kun je terecht bij:

Wendy Rotteveel

06-54 712738

Sponsoren


alt