U bent hier:

Toergroep Uw Hovenier

       Toergroep Uw Hovenier (Richard Schoenmaker)

De groep bestaat al vele jaren. Er is een "harde" kern van leden die al jaren gezamenlijk rijdt. Vanaf seizoen 2021 rijdend in kleding van de sponsor Uw Hovenier; Richard Schoenmaker is tevens één van leden van de groep. https://www.uwhovenier.net
Hiervoor heeft de groep gereden in kleding van Looijenstijn Tweewielers, Turk & van Rossum en TVM. 

De groep bestaat uit 16 á 18 personen en neemt jaarlijks nieuwe leden op die het rijden in een groep leuk vinden en in ons tempo mee willen rijden. Als het tempo niet past (te snel/te langzaam) bij het nieuwe lid wordt er advies gegeven om een andere groep te kiezen. Zo wordt iedereen geplaatst op zijn of haar niveau wat het plezier en de sportieve ambitie ten goede komt. Doordat de groep relatief groot is, maar leden regelmatig andere verplichtingen hebben, blijft de omvang tijdens een rit overzichtelijk genoeg om veilig te rijden. Indien gewenst of noodzakelijk wordt de groep ook wel gesplitst om zo veilig te kunnen rijden. De groep volgt in principe de routes die aangegeven worden via de website van de RTV De Bollenstreek. Regelmatig wordt er door enkele leden gekozen om de langere ritten (> 100 km) niet meer helemaal te rijden. Deze rijden dan, of de kortere RTV afstand, of een deel van de oorspronkelijke tocht mee. Op de langere ritten (> 100 km) wordt er een koffiestop ingelast, met de kennis en ervaringen in de groep is er altijd wel een goede locatie te vinden.

Belangrijk vinden wij het sociale gedrag in de groep. Er wordt met een gemiddelde snelheid van 28 á 30 km/uur gereden. Dit met kleine uitschieters naar boven. Echter, (verkeers)veiligheid staat boven aan en men spreekt elkaar hierop dan ook aan.
In de winterperiode (nov-febr.) wordt er ook gefietst door een aantal leden van de groep. Meestal in een klein groepje wordt er dan ongeveer 60 km gereden. De anderen doen hun eigen winterprogramma, pakken de MTB, de gravelbike, gaan schaatsen, hardlopen of doen gewoon (bijna) niets. Vanaf de eerste zondag van maart staat dan ieder weer klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Het is ook sinds járen een traditie een weekend, week of een midweek met een deel van de groep in Nederland of zelfs buitenland te gaan fietsen. De laatste jaren is meestal een lang weekend (vr-ma) Limburg het doel geweest. Inspanning, ontspanning en gezelligheid zijn dan de kernwoorden.
De Groep Uw Hovenier kent een 2- tal tradities n.l. de "partner-dag" en de "jaarlijkse evaluatie". Tijdens de "partner-dag" wordt er een uitje/hapje/drankje georganiseerd om zo ook het sociale aspect te benadrukken. Tijdens de "jaarlijkse evaluatie” sluiten we het jaar af, blikken we terug op hetgeen niet zo goed ging, waar het beter kan en moet, ondersteund met voorbeelden en sterke verhalen. En kijken we uit naar het nieuwe seizoen. Er zijn in de groep meerdere commissies actief.

Naast al het fietswerk kent de Groep Uw Hovenier ook een grote betrokkenheid bij de RTV De Bollenstreek. Deelname in secretariaten of bestuursfuncties zijn gemeengoed. De groep is jarenlang zeer betrokken bij het organiseren van de RTV Bollenstreek Classic en het uitzetten/uitpijlen van de route. Al met al betrokken leden waar de vereniging graag een beroep op doet. 

Wegkapiteins: Henri Damen; henri.damen@online.nl; tel.: 06-13817417 / John Weijers; john-krijnie@hotmail.com; tel.: 0252-414649
 

Sponsoren


alt