U bent hier:

Toergroep Looijenstein

Profielbeschrijving groep Looijenstein

De Groep Looijestein bestaat al vele jaren. Er is een "harde" kern van leden die al vele jaren gezamenlijk rijdt. De jaren voordat men in een gezamenlijk tenue van Looijestein is gaan rijden heeft men ook in kleding van Turk & van Rossum gereden, daarvoor een jaar in TVM - kleding.

De groep bestaat uit 15 á 16 personen en neemt jaarlijks nieuwe leden op die het rijden in een groep leuk vinden en in ons tempo mee willen rijden. Doordat de groep groot is, en regelmatig leden andere verplichtingen hebben, blijft de omvang tijdens een rit overzichtelijk genoeg om veilig te rijden. Regelmatig wordt er door enkele leden gekozen om de langere ritten ( boven de 90 km) niet meer helemaal te rijden. Deze rijden dan, of de kortere afstand, of een deel van de oorspronkelijke tocht mee.

Ook gebeurt het tijdens sommige ritten dat, als de groep groot genoeg is, er in snelheid gesplitst wordt voor een deel van de tocht. Belangrijk vinden wij het sociale gedrag in de groep. Er wordt in een gemiddelde snelheid van 28 á 30 km/uur gereden. Dit met uitschieters naar boven toe. Dat maakt dat de kruissnelheid rond de 35 km/uur dient te liggen. Echter, veiligheid staat boven aan.

Op de langere ritten (groter dan 100 km) wordt er een koffiestop ingelast, met de traditionele punt appeltaart. Je bent toerfietser of niet.

Van de groep is er een deel, ongeveer 50%, dat in de winter doorrijdt. De anderen doen hún winterprogramma en doen dan aan hardlopen, badminton of nog anders. Vanaf de eerste zondag van maart staat dan ieder weer klaar om aan het nieuwe programma te beginnen. De groep volgt zoveel mogelijk de routes die aangegeven worden via het toerboekje. Althans op de zondagen. Op donderdagen wordt er door sommigen wel gereden, maar niet als groep.

Daarnaast kent de groep diverse leden die doordeweeks tijd hebben om overdag te fietsen. Deze rijden dan in verschillende samenstellingen. Het is ook sinds járen een traditie een week of een midweek met een deel van de groep in het buitenland te gaan fietsen. Het afgelopen jaar is er een driedaagse in Nederland gereden.

De Groep Looijestein kent een 2- tal tradities n.l. de "vrouwendag"en de "evaluatie". Tijdens de "vrouwendag" wordt er een uitje georganiseerd waarbij de partners van de fietsers ook aanwezig zijn. Tijdens de "evaluatie" wordt er met een lach en traan teruggeblikt op het seizoen. Wat ging er goed, wat kan er beter, zijn er suggesties, etc., etc. Ook de wegkapiteins worden dan beoordeeld. Zit er in zijn leiding een stijgende lijn?

Naast al het fietswerk kent de Groep Looijestein ook een grote betrokkenheid bij de RTV De Bollenstreek. Leden van de fietsgroep bezetten het algemeen verenigingssecretariaat, zijn bestuurslid van de toerafdeling, zijn bestuurslid van het verenigingsbestuur en hebben zitting in de organisatie van de Rabo Bollenstreek Classic (RBC). Het uitpijlen van de RBC valt onder de verantwoordelijkheden van deze groep. Alle leden zijn op een of andere manier vrijwilliger bij de RTV. Al met al betrokken leden.

Wegkapiteins: Henri Damen; henri.damen@online.nl; tel: 06-13817417 en                            John Weijers; john-krijnie@hotmail.com ; tel: 0252-414649

Sponsoren


alt