U bent hier:

Toergroep Hoogkamer

Beschrijving “Groep Hoogkamer”

“Groep Hoogkamer” staat onder leiding van Hans Hoogkamer, en is ontstaan, toen  begin 2016 de oorspronkelijke “Hoogkamer groep”,  in 2-en gesplitst werd. Er waren in die groep al 24 leden, waardoor in deze groep de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Leden hebben toen zelf hun keuze kunnen maken, in welke groep zij verder gingen.

We rijden in groen/ zwarte tenues, die we zelf ontworpen hebben.

Er zijn momenteel 14 leden van de RTV die met deze groep meefietsen en daarvan zijn er 4 dames. Enkelen van deze leden fietsen het hele jaar door, zowel in de zomer als in de winter.

In deze groep staat veiligheid voorop: wij houden ons aan de verkeersregels, rijden dus op het fietspad, stoppen voor een rood verkeerslicht enz. We werken met de bekende handgebaren, tekens en kreten, maar ook met fluitsignalen en willen zo een voorbeeld zijn op de weg. Er wordt onderling gerouleerd, dus ieder rijdt eens een keer op kop, de één wat langer dan de ander maar dat maakt niets uit en men blijft bij elkaar totdat we weer in het clubhuis zijn.

Onderling respect en plezier in het fietsen staan voorop.

Het tempo van de “Groep Hoogkamer”  ligt zo rond de 23-25 km/u, bewogen gemiddelde snelheid per uur. Aan het begin van iedere rit wordt er rustig gestart om de spieren eerst warm te fietsen, waarna het tempo rustig aan wordt “opgebouwd”.

De afstanden, die gereden worden, zijn vanaf maart met enige opbouw.  We rijden in principe de ritten uit het boekje van de RTV, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden.

Tijdens iedere rit wordt er een koffiepauze ingelast en we eindigen iedere rit in het clubgebouw.

Met elkaar doen we daar dan nog een bakkie, waarna ieder weer zijn eigen weg richting huis gaat.

In de winter zijn de ritten erg afhankelijk van het weer, de ritten zullen dan over het algemeen wat korter zijn, maar nog wel rond de 50 kilometer.

Sinds 2015 wordt er een meerdaagse fietstocht met overnachting(en) georganiseerd. Dit is al 2 x een gezellig en zeer geslaagd evenement geweest, dat we er in willen houden. Daarnaast organiseren we jaarlijks aan het einde van het zomerseizoen een gezellig avondje, waarbij de partners ook van harte welkom zijn.

De starttijden zijn op zondagochtend in de zomer om 08:00 uur of 08.30 uur, en in de winter om 9:00 uur.

Voor meer informatie kun je terecht bij:

Hans Hoogkamer

0252-520916.

Sponsoren


alt